Buscador
Lo Pati
Eines de comunicació i professionalització per a artistes 2024
Tallers

Eines de comunicació i professionalització per a artistes 2024

Un curs organitzat per la Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya (PAAC) amb la col·laboració de Lo Pati, l’Associació Artsud i el finançament del Departament de Cultura. El taller estarà impartit per l’artista i docent Joan Morey.

Del 6 al 10 de maig de 2024.

Centre d'Art Lo Pati.


Com s'escriu un statement? Quina funció tenen les convocatòries en la trajectòria artística? Com utilitzem les xarxes socials? Què són les bones pràctiques? Aquestes i altres preguntes tindran resposta en el taller Eines de comunicació i professionalització per a artistes 2024, que se celebrarà del 6 al 10 de maig 17 a 20.30 h a Lo Pati d’Amposta.

El curs està organitzat per la Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya (PAAC) amb la col·laboració de Lo Pati i l’Associació Artsud i el finançament del Departament de Cultura. El taller estarà impartit per l’artista i docent Joan Morey i vol donar resposta a les necessitats dels artistes que comencen la seua trajectòria professional i s’adonen que, a banda de tenir coneixement sobre els processos de creació, els calen també eines i recursos per a la catalogació, comunicació o promoció del seu treball. En general aquestes matèries no s'ensenyen en els espais convencionals de formació artística.

I és que l'obra de l'artista, abans i després d'exhibir-se o comunicar-se públicament, passa per diverses fases: formalització, catalogació, promoció, comercialització, preservació, etcètera. Per això, cal comprendre en un sentit ampli quines responsabilitats tenen les persones creadores, quines són les infraestructures i tasques dels espais expositius, o comprendre les particularitats de les convocatòries a les quals es presenten per a la producció de projectes, premis i beques o residències per a artistes. Si l’artista se sap moure en cadascuna d'aquestes situacions, li resultarà més fàcil la professionalització en l'àmbit de l’art.

Durant aquestes sessions exposarem exemples, analitzarem casos i plantejarem exercicis pràctics per ampliar o actualitzar els nostres recursos i aptituds personals. L'objectiu: aconseguir un perfil artístic professional i així arribar a uns propòsits lògics com a artistes professionals segons la trajectòria de cadascú.

S'oferirà suport metodològic en:

  • La participació en contextos d'actuació artística.
  • L'organització de l'obra (ordenar i catalogar la producció artística).
  • La construcció de la trajectòria professional (la declaració d'intencions, el perfil biogràfic o currículum i el dossier visual o audiovisual).
  • La presentació d'obres o projectes a convocatòries de premis, beques i residències artístiques.
  • Les bones pràctiques professionals en l'Art.

 

Preu?

50 € per a persones no sòcies, gratuït per a sòcies de la PAAC, de l'Associació Artsud, integrants d'Irradiador i per a estudiants menors de 30 anys (cal adjuntar matrícula). Les sòcies de l'Associació Artsud sense quota: 40 €.

T'hi apuntes?

Tenim places limitades. Escriu-nos a: paac@paac.cat

 

Perfil del docent

Joan Morey (Mallorca, 1972). Llicenciat i DEA a Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Al llarg de la seva carrera professional ha desenvolupat nombrosos projectes i exposicions a museus, centres d'art, institucions i galeries. Ha rebut diversos premis i beques de producció com a l'Acadèmia d'Espanya a Roma (2014-15). Comagina la seva tasca com a artista i docent, principalment al sector audiovisual i de màrqueting artístic. Organitza i forma part de programes de formació contínua per a artistes (impulsats per la PAAC o altres organitzacions vinculades a l'art contemporani), col·labora com a expert convidat a diversos màsters i postgraus i imparteix monogràfics i tallers a universitats, escoles d'art i disseny o plataformes de Lifelong Learning centrada en la faceta professional de l’artista. Com a gestor ha format part de l'equip del programa d'art contemporani Sant Andreu Contemporani (2013, Barcelona) i durant tres edicions consecutives (2010, 2011 i 2012) va ser membre del jurat, coordinador de projectes i seguiment de muntatge expositiu a la convocatòria pública BCN_Producció, La Capella (ICUB, Institut de Cultura de Barcelona).

Altres activitats Altres activitats
Riccardo Massari Spiritini: Música a Manovella
Tallers
Dissabte 13 de juliol a les 18:00h.
Riccardo Massari Spiritini: Música a Manovella
Ampliar
Taller RRRrrr
Tallers
Dijous 21 de juliol a les 18:00h
Taller RRRrrr
Ampliar
"DOBLE SALT" a càrrec de Daniel Moreno Roldán i Àlex Palacín
Tallers
Divendres 27 d'agost a les 18:00h.
"DOBLE SALT" a càrrec de Daniel Moreno Roldán i Àlex Palacín
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024