Buscador
Lo Pati
Activitats
Activitats

Activitats


El Centre d’Art Lo Pati d’Amposta pertany a la Xarxa de Centres Territorials d’Arts Visuals de Catalunya, en el marc del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya.

Els centres que componen la Xarxa són equipaments d’àmbit local i supralocal, de titularitat municipal, que s’impulsen i promouen des de l’Administració de la Generalitat.

Tenen com a missió la difusió de l’art contemporani en el context local, nacional i internacional, i com a objectius, la promoció de la creació, la investigació, la producció, l’exhibició, la difusió de projectes artístics contemporanis, el foment de la patrimonialització de les obres produïdes i la documentació dels projectes realitzats. Així mateix, els centres territorials promouen la creació de valor i interès de les arts visuals contemporànies amb projectes educatius i de dinamització de públics.

D’altra banda, els equipaments d’arts visuals del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya esdevenen l’espai públic de referència en l’àmbit de les arts visuals contemporànies i tenen com a missió la cohesió social a través de l’exercici de les funcions educatives i de servei a la ciutadania que els són pròpies.

 

Línies dacció.

1) Producció i difusió de les arts visuals.

En aquest apartat el centre acull activitats amb llarga trajectòria com la BIAM, XYZ o Aula al Pati junt amb activitats més recents com Femme in Arts. Al mateix temps es pretén ampliar l’atenció cap als creadors emergents i sèniors del territori.

Com a institució catalitzadora de l’activitat en arts visuals a la zona, el centre planteja establir un seguit de col·laboracions tant amb altres iniciatives existents a la demarcació, com amb institucions de l’àmbit internacional que puguin aportar produccions de gran nivell a la programació del centre.

 

2) Formació, pedagogia i intercanvi de coneixements.

En l'apartat de la formació es plantegen, d'una banda, tallers i cursos específics enfocats a l'aprofundiment i especialització dels llenguatges tècnics i expressius, els models de recerca i producció i el desenvolupament conceptual.

El centre ha de generar una oferta educativa d'activitats per a infants i famílies de manera estable i transversal a totes les activitats que s'hi realitzin.

 

3) Activitats de recerca i producció. La residència d’artistes Baladre.

La disponibilitat de la infraestructura ubicada al municipi de Balada permet dissenyar una línia de convocatòries per a residències d’artistes i investigadors que treballin en l’àmbit d’especialització del centre. Qualsevol de les activitats que produeix o acull el centre disposa de la possibilitat d’emprar aquest equipament. En aquesta línia, mantenim la convocatòria conjunta de residència artística emmarcada a la programació del festival Eufònic, Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona o la col·laboració amb Sala Art Jove.

 

4) Documentació, arxiu, memòria i fons d'art.

La conservació de la producció i la documentació que genera l'activitat artística requereix un arxiu que sigui accessible al públic i consultable per investigadors i artistes. Aquesta nova web que permetrà accedir aquesta informació de manera més àgil i intuïtiva.

 

5) Pensament contemporani.

Promoure activitats de producció i comunicació del pensament contemporani a través de les arts visuals per aprofundir en els seus valors culturals, pedagògics, socioeconòmics o crítics. Art, ecologia i sostenibilitat; nous models econòmics; tendències i públics; art i multiculturalitat; cultura oral i memòria social, etc.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
‘Antroposcenes, narracions sobre la vida a l’Antropocè' a cura de Pau Waelder
La Façana
Del 21 de febrer de 2024 al 20 de febrer de 2025.
‘Antroposcenes, narracions sobre la vida a l’Antropocè' a cura de Pau Waelder
Ampliar
Anaisa Franco - Cosmic Eye
XYZ
Del 9 de febrer fins a mitjans d'abril de 2024.
Anaisa Franco - Cosmic Eye
Ampliar
Concert de Playmodes i CrossingLines
Miscel·lània
Dissabte 13 de gener a les 19:00h.
Concert de Playmodes i CrossingLines
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari Nadal 2023, Lo Pati tancarà els següents dies:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2023. 1, 5 i 6 de gener de 2024.
La resta de dies seguirà amb l'horari: De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h a 14:00h

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024