Buscador
Lo Pati
Presentació
Presentació

Presentació

El Projecte educatiu del Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, LO PATI ofereix una programació d'activitats educatives on l'art contemporani és l'eix vertebrador.


 

Aquest projecte té com a objectius:

 • Consolidar la funció pública del Centre.
 • Afavorir l’accés de nous públics al Centre.
 • Explicar l’art contemporani per facilitar la seva comprensió i apropar-lo al públic no especialitzat.
 • Establir un eix de comunicació estable entre el Centre i les comunitats educatives (mestres i alumnes dels centres d'educació infantil, primària i secundària i d’ensenyament superior) i col·lectius d’adults, ja siguin professionals, culturals o socials entre altres.
 • Vincular les activitats que es desenvolupen al Centre a les àrees de coneixement dels diferents centres educatius i col·lectius d’adults especialitzats, assolir o consolidar competències bàsiques i específiques.
 • Subministrar la informació necessària per fer de l’art contemporani una eina de coneixement.
 • Fomentar la pràctica creativa des dels llenguatges contemporanis en el si de la societat.

 

Es tracta d'una programació estable i transversal a l'activitat pròpia del Centre amb activitats temporals i permanents:

 • Les activitats temporals del Projecte educatiu del Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, LO PATI, és un servei amb activitats vinculades a les exposicions del Centre.

  Les activitats temporals que oferim són:

Visites comentades amb continguts adaptats l’edat i interès del grup:

La visita comentada consta d’un recorregut per l’exposició amb una breu explicació a partir de la qual s’estimula la participació del públic.

Els continguts de l’exposició es relacionen amb els continguts del currículum escolar de cada un dels nivells educatius o amb l’àrea de treball d’un col·lectiu especialitzat per fer, de l’experiència artística, una eina per a l’aprenentatge.

 

Visites dinamitzades amb una activitat pedagògica d’acord amb l’edat i interès de cada grup:

La visita dinamitzada consta d’un recorregut per l’exposició amb una breu explicació a partir de la qual s’estimula la participació del públic i una activitat pedagògica creada per a un col·lectiu específic.

Els continguts i la metodologia de les activitats pedagògiques s’adapten a les necessitats i interessos del col·lectiu a qui van destinades; el currículum de cada un dels nivells educatius o l’àrea de treball d’un col·lectiu especialitzat, per fer, de l’experiència artística, una eina per a l’aprenentatge.

 

 • Activitats permanents: Són activitats no vinculades a les exposicions del Centre.

Tallers oberts, activitats educatives per a reforçar els programes educatius i professionals a partir dels continguts i llenguatges de l’art contemporani.

Projectes artístics, activitats educatives per al desenvolupament de projectes d’investigació i creació, de qualsevol de les àrees de coneixement, a partir dels continguts i llenguatges de l’art contemporani com a eix transversal.

 

El públic a què es dirigeixen aquestes activitats és:

 • La comunitat educativa, mestres i alumnes dels centres d'educació infantil, primària i secundària i d’ensenyament superior, reglat o no reglat.
 • Col·lectius especialitzats què estiguin interessats amb l’activitat que ofereix LO PATI, ja sigui pels continguts, l’àmbit de treball i reflexió o els llenguatges de què es fa ús.
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024