Buscador
Lo Pati
Conviure al Parc
L'Aula al Pati

Conviure al Parc

L’Aula al Pati 2022’ explorarà nous usos del Parc dels Xiribecs d’Amposta.

Fins l'1 d'octubre de 2022.

Parc dels Xiribecs - Amposta


Durant tot el mes de setembre, el projecte participatiu de Lo Pati - Centre d’Art de les Terres de l’Ebre permetrà que els ciutadans proposin noves maneres lúdiques d’ocupar l’espai del parc del Xiribecs d'Amposta.

Enguany L'Aula al Pati porta per títol 'Conviure al parc'. El projecte participatiu coordinat per l'artista ampostí Alfred Porres té com a objectiu final instal·lar una senyalística al parc dels Xiribecs d'Amposta que en reguli l'ús, no des de la prohibició sinó des de la proposició. Així, a través d'una butlleta de participació i de diverses urnes disperses per la població, els ciutadans podran fer propostes per explorar els nous usos de les diverses zones de l'espai verd que siguin lúdiques, engrescadores i, al mateix temps, respectuoses amb altres ocupacions. "No és qüestió de transformar materialment el lloc sinó de donar-li un nou significat i un nou valor a través de com l'usem i l'ocupem", explica Porres. Com a exemple: un arbre pot esdevenir un para-sol (si ens estirem a la seva ombra), un amagatall (si juguem a amagar-nos), un complement per a fer esport (on recolzar-nos per a fer estiraments) o, fins i tot, un aparador on deixar exposat un dibuix que hem fet o un prestatge on deixar un llibre amagat.

El programa L'Aula al Pati —que impulsa Lo Pati Centra d’Art de les Terres de l’Ebre i que enguany porta per títol 'Conviure al parc— ha servit per explorar nous usos de Parc dels Xiribecs d’Amposta (usos que siguin lúdics, engrescadors i, al mateix temps, respectuosos amb altres ocupacions). Tot plegat ha estat fruit d’un procés participatiu que s'allargarà fins a acabar el mes i que culminarà aquest dissabte 1 d'octubre a partir de les 11.00 h en una jornada al parc plena d'activitats per a tots els públics:

 

El Parc per dins plantejarà diverses rutes guiades a càrrec de membres de l’equip de manteniment del parc. Els participants aprendran a ser respectuosos amb la natura que forma part del parc i aspectes que només saben els seus cuidadors.

Acro-parc serà una activitat d’acrobàcies dirigida per EtcA - Escola de teatre i circ d'Amposta, amb l’expertesa de Rafa Martínez. 

Parc-ART, acció cocreativa amb la natura del parc serà una activitat conduïda per Eva Campomar de L'ERA, Comunalitat d'Amposta. Des de la perspectiva del land art, permetrà interactuar amb la natura del parc. 

Guixem lo parc? serà una activitat de dibuix efímer sobre el terra del parc de l’artista Josep Casals. Una activitat que convidarà a expressar-se i a comunicar de forma col·lectiva. 

Cantem al parc. Albert Freixas és cantant, músic i productor musical. Cantarà al parc i tothom està convidat a escoltar i a acompanyar-lo cantant. 

Freestyle al parc serà una activitat d’improvisació que coordinarà Cristian Barco. El giny, la ment àgil i la llengua esmolada per a fer les millors rimes. 

El projecte està basat en Playful Commons Project, dels artistes Jennifer Aksu, Gilly Karjevsky i Sebastian Quack que explora noves llicències per a l'ús lúdic dels espais públics, a partir de les possibilitats obertes per les llicències Creative Commons, les pràctiques de disseny de joc urbans i la pràctica espacial participativa. L'Aula al Pati és un programa del centre d'art Lo Pati que, des de 2012, organitza projectes participatius amb l'objectiu d'incorporar les pràctiques artístiques a la quotidianitat de la gent del territori, a través de col·laboracions amb col·lectius diversos, centres educatius o ciutadania en general.

Comparteix a

Altres edicions Altres edicions
L'Aula al Pati - Sediments
L'Aula al Pati
Del 10 al 17 de juny de 2021.
L'Aula al Pati - Sediments
Ampliar
Confinats: L'Educació en els centres d'art.
L'Aula al Pati
28 de maig de 2020 a les 19:00h.
Confinats: L'Educació en els centres d'art.
Ampliar
#MOSMIREM Inside Out Project
Centres Sociosanitaris
Del 17 de març fins al agost del 2019.
#MOSMIREM Inside Out Project
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024