Buscador
Lo Pati
XYZ 2019
Convocatòries

XYZ 2019

convocatòria d'art públic i instal.lacions a espais singulars


XYZ convocatòria d’instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre neix de la voluntat de generar un espai de comunicació i experimentació entre l’art contemporani i la ciutadania. Mitjançant intervencions a l’espai públic amb obres de gran format també es persegueix l’objectiu de posar en valor el patrimoni natural, històric i cultural del territori. Les diferents formes que pot prendre aquesta convocatòria dependran sempre de l’espai a intervenir i de les seves característiques.

XYZ es situa en espais de gran importància simbòlica als que afegint propostes plàstiques i/o de discurs conceptual enceten noves mirades i diàlegs en vers al territori, habitants i visitants. Així XYZ, en les anteriors edicions es va ubicar, respectivament  en l’espai urbà del Pont Penjant,  en l’espai natural de la platja del Trabucador i en l’espai del patrimoni històric  de les torres de la Carrova i Campredó.  Arribant a aquesta quarta edició d’XYZ, escollim un altre espai natural: els  Ullals de Baltasar,  un grup de petits llacs, envoltats per bosquets d’eucaliptus, que, sorgint entre horts i arrossars, formen un paisatge fantàstic, ben diferent de la resta d’ambients del Delta.

 Els Ullals de Baltasar o de l'Arispe, formen part del Parc Natural del Delta de l’Ebre, situats al terme municipal d'Amposta al costat de l'antic canal de navegació de Carles III, entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita. Són surgències d’aigua dolça que procedeixen de les properes muntanyes de la serra del Montsià i dels Ports. L’aigua fa un llarg viatge per l’interior de la terra fins a aquest indret de la  plataforma deltaica on ascendeix creant aquestes basses de forma circular o d’ull. La singularitat d'aquest espai, que les seves característiques paisatgístiques i morfològiques el fan quasi bé màgic, esdevé  també simbòlic per la multiplicitat de significats i relacions que sorgeixen a arrel del seu topònim, Ullals: "fonts com ulls”. Els ulls miren i veuen,  així converteixen la terra en ésser viu, en deessa que observa i vigila,  connecten la memòria amb allò atàvic, ancestral que ens relaciona amb els orígens, són nexe entre natura, pensament i consciència.

La lògica de XYZ s’acciona a partir d’una convocatòria per a artistes que treballen en aquets formats amb una dotació de 4.000 € impostos inclosos per a la producció del projecte guanyador. La convocatòria va dirigida a artistes i creadors residents a l’Estat Espanyol i resta oberta fins al 21 d'abril de 2019.

Un jurat format per Nora Ancarola (artista), Juan Guardiola (Director del CDAN) i Xavier Abril (Tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre) escollirà els participants finalistes, i les obres seleccionades s’implicaran amb el públic mitjançant votació popular.

La intervenció guanyadora se formalitzarà als Ullas de Balltasar durant la segona quinzena de juliol del 2019. Podeu descarregar les bases al link de l'esquerra.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Convocatòria BIAM 2024
Convocatòries
Fins al 2 de maig de 2024.
Convocatòria BIAM 2024
Ampliar
Convocatòria Eufònic / Lo Pati
Convocatòries
Fins l’11 de febrer de 2024.
Convocatòria Eufònic / Lo Pati
Ampliar
Convocatòria d'Intercanvi  entre Lo Pati i el Bòlit , Centre d'Art Contemporani de Girona.
Convocatòries
Del 16 d'octubre al 14 de novembre de 2023
Convocatòria d'Intercanvi entre Lo Pati i el Bòlit , Centre d'Art Contemporani de Girona.
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024