Buscador
Lo Pati
mónFILMAT 2024
mónFILMAT

mónFILMAT 2024

Els paisatges i l'aigua articulen la programació de mónFILMAT 2024.

Del 13 al 16 de juny de 2024.

Amposta i Alcanar


Del 13 al 16 de juny, el Festival Internacional de Cinema i Paisatge presentarà 13 llargmetratges, 24 curts i 1 work in progress a Amposta i Alcanar.

El segon cap de setmana de juny, Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre a Amposta donarà el tret de sortida a la novena edició de mónFILMAT - Festival Internacional de Cinema i Paisatge, un esdeveniment en el qual el paisatge esdevé motor de l'acció i és considerat pròpiament com un personatge. En l'edició d'enguany, que inclourà tretze llargmetratges i vint-i-quatre curtmetratges, l'aigua —sigui en format líquid, gasós o sòlid— apareix de forma transversal en bona part de les produccions. A més, aquesta edició 2024 té com a festival convidat l'International Ocean Film Tour, un festival amb divuit anys d’història i presència en una vintena de països del món, amb l'objectiu de fomentar la protecció, defensa i conservació dels oceans mitjançant la projecció de documentals divulgatius, acompanyats de xerrades i activitats que ajuden a reforçar la sensibilització cap a la protecció del medi ambient.

Les projeccions de mónFILMAT es concentraran a la sala de Lo Pati i la plaça Mari Chordà, tot i que també hi ha sessions previstes en altres punts de la ciutat com el FabLab Terres de l’Ebre, l'auditori de la Lira Ampostina i la Plaça Fidel. A més, s'ha programat una projecció a la plaça Sant Pere de Les Cases d'Alcanar.

Solo arrojaron

Tot i que les sessions començaran en dijous, el festival s'inaugurarà oficialment divendres a les 22.00 h amb Solo arrojaron, el debut a la direcció del cineasta Adrià Pagès. Es tracta d'un film delicat, íntim, una crònica generacional amb sentit de l’humor que té el delta del Llobregat com a paisatge de fons. La sessió comptarà amb la presència del mateix director, però també de Pepa Català (directora art), Davy Lyons (actor) i Paola Licari (actriu).

Entre la programació també destaca Tierra de nuestras madres de la directora Liz Lobato. Una pel·lícula arriscada, neorural i surrealista, un cant al surrealisme manxec filmat en blanc i negre. Quan una directora escull una cabra com a narradora ja sabem que el film no ens portarà pels recorreguts normalitzats del llenguatge cinematogràfic. El film ens parla d’aquelles viles despoblades i assetjades pels interessos mercantilistes que cerquen privatitzacions d’ètica dubtosa. Tot un cant a la resistència. Serà una de les perles de mónFILMAT 2024, amb la presència de la directora.

La producció francesa Disco Boy (diumenge 16 a les 20.00h) serà un altre dels plats forts del festival. El debut en el llargmetratge de Giacomo Abbruzzese atrapa per la seva innegable bellesa visual. Una aproximació al fenomen de la migració que posa en contacte dos extrems: el bielorús que busca la nacionalitat francesa i l’africana subsahariana que fuig del seu poble massacrat. Tots dos persegueixen un futur millor a París. Un film enèrgic i amb nervi, un so espectacular i una fotografia brillant.

Al otro lado de la niebla tancarà el festival (diumenge 16 a les 22.00h) en forma de repte: gaudir d’un film en 3D. La primera pel·lícula en format 3D de mómFILMAT és el documental del director de referència de l’Equador: Sebastián Cordero. La pel·lícula explica la història del primer equatorià que va arribar a l’Everest, vint-i-cinc anys després d’aquella fita. Superació, supervivència i espiritualitat al voltant de la muntanya que és el sostre del món. Amb la presència del director Sebastián Cordero i el servei de foodtrucks per a socialitzar un cop acabada la projecció.

 

Els oceans i el cinema

Dissabte 15 a les 22.00 h, les Cases d'Alcanar acolliran les projeccions vinculades a l'International Ocean Film Tour. S'hi podran veure tres curtmetratges d’una bellesa innegable: Havana libre Corey McLean, The return to Antartica de Robbie Newby i Older tha trees de Pippa Ehrlich. Amb la presència de Chema Moreno, de l'equip de Kinema Producciones SL, organitzador del festival. Les projeccions en format curtmetratge continuaran diumenge al matí, al FabLab Terres de l’Ebre amb una quinzena d'obres i la presència d'alguns dels seus directors, entre els quals hi ha joves talents del territori. El matinal acabarà amb un vermut.

 

Cinema, també, per als més petits

La programació de mónFILMAT no s'ha oblidat de les necessitats dels més petits. Dijous 16 a les 10.00 h, la Lira Ampostina acollirà una sessió per a escoles amb la pel·lícula d'animació Nina i el secret de l'eriçó, una història ‘de detectius’ trepidant, plena de reptes i farcida de valors. L'altra sessió infantil a la programació (aquest cop oberta a tota la ciutadania) serà Sirocco i el Regne dels Vents que es va emportar el Premi del Públic en el prestigiós Festival de Cinema d’Animació d’Annecy 2023. Al film, acompanya dues germanes aventureres a descobrir el Regne dels Vents a través d'un passatge secret. Una proposta divertida, trepidant i màgica que anirà acompanyada d'un esmorzar gentilesa de Dolços Alemany.

mónFILMAT té per objectiu col·lectivitzar l'experiència de veure cinema i per això es compta amb la presència de tretze directors, directores i professionals dels equips tècnics i artístics de les pel·lícules. Les projeccions són gratuïtes i sense reserva.

Altres edicions Altres edicions
mónFILMAT 2023
mónFILMAT
De l'1 al 9 de juliol de 2023.
mónFILMAT 2023
Ampliar
mónFILMAT 2022
mónFILMAT
Del 2 al 10 de juliol de 2022.
mónFILMAT 2022
Ampliar
mónFILMAT 2021
mónFILMAT
de L'1 al 4 de juliol de 2021.
mónFILMAT 2021
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024