Buscador
Lo Pati
La Façana

Xavi Bou, Murmurations & Ornitographies

El fotògraf Xavi Bou converteix el vol dels ocells en art, a La Façana de Lo Pati

Del 21 de març al 20 de maig.

La Façana de Lo Pati.


El centre d'art de les Terres de l'Ebre exhibirà dues produccions audiovisuals elaborades mitjançant una tècnica que permet captar les estructures efímeres que formen ocells a l’aire.

Ja des de petit, Xavi Bou va desenvolupar la passió per la natura, la fotografia i l’art. I aquestes tres àrees el van portar a indagar en la tècnica de les ornitografies, és a dir, la fotografia inspirada pels patrons invisibles rastrejats pels ocells en vol. “La meva intenció és captar la bellesa del vol de l'ocell en un sol moment, fent visible l'invisible. Les ornitografies s'allunyen de la pràctica purament científica de la cronofotografia que els fotògrafs del segle XIX Eadward Muybridge i Étienne Julies Marey van desenvolupar. És l'equilibri entre l'art i la ciència, un projecte de descobriment naturalista i, al mateix temps, un exercici de poesia visual”, explica l’artista. 

Entre el 21 març i el diumenge 20 de maig, les seves creacions es podran veure a La Façana de Lo Pati, la pantalla situada a l’exterior de l’edifici del centre d’art ubicat a la plaça Mari Cordà d'Amposta. Es tracta de dos peces audiovisuals, la primera de les quals porta per títol Murmurations (2’ 36’’) i es recrea en els grans grups d’estornells i la seva interacció amb els falcons, que com si fossin escultors van modelant aquestes estructures efímeres que es formen a l’aire. La segona proposta es titula Ornitographies (3’ 16’’) amb una selecció d'imatges del vol dels ocells amb geometries perfectes, línies subtils, traços continus i suaus.

La proposta forma part del cicle Miratges, comissariat per Irma Vilà i Òdena, i que durant tot el 2023 mostrarà el treball de sis artistes digitals que a través de la creació i la manipulació d’imatges (reals, processades o sintètiques) reflexionaran al voltant de la representació del paisatge.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Diane Drubay, Ignis II
La Façana
Del 21 de juny al 20 d'agost.
Diane Drubay, Ignis II
Ampliar
Claudia Larcher, Noise Above heads.
La Façana
Del 21 d'abril al 20 juny de 2024.
Claudia Larcher, Noise Above heads.
Ampliar
Marina Zurkow, OOzy #3: just because you can’t swim in it doesn’t mean it isn’t there
La Façana
Del 21 de febrer al 20 d'abril de 2024.
Marina Zurkow, OOzy #3: just because you can’t swim in it doesn’t mean it isn’t there
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024