Buscador
Lo Pati
Exposició "El desig de creure"
Exposicions

Exposició "El desig de creure"

“El desig de creure”, una mostra col·lectiva a cura de Cèlia del Diego que explora la percepció de la realitat i la creació d’il·lusions

Del 3 de març al 29 d'abril de 2018.

Centre d'Art Lo Pati


L’exposició El desig de creure, és una mostra col·lectiva de set artistes que aborda utilitzant recursos com l’il·lusionisme, la màgia, la prestidigitació, l’endevinació i l’aparicionisme, però també la tecnologia i la ciència, un tema tan universal i intemporal com és el de la percepció de la realitat i la predisposició que tenim els éssers humans a creure en allò que ens envolta o en uns fets que contradiuen les lleis de la física, la química i l’òptica.

La mostra és una producció del Mataró Art Contemporani M|A|C a cura de la comissària i crítica d’art Cèlia del Diego que ha sabut organitzar en un mateix espai obres creades per set artistes catalans i internacionals. Són Lúa Coderch, Christian Jankowski, Enric Farrés Duran, Júlia Montilla, Dani Montlleó, Jordi Ferreiro i Jöao Ortega. Tots set exploren des de diferents vessants i disciplines el terreny pantanós de la il·lusió. Coderch ho fa amb l’il·lusionisme dels trilers de la Rambla o de cortines que oculten el que hi ha a l’altra banda i que són peça i a l’hora escenografia de l’exposició; Jankowski escarba la telemística dels vidents televisius; Enric Farrés fa un prototip del frare higròmetre d’Àgapito Borràs amb la figura de Mickey Mouse; mentre que Júlia Montilla basa les seues peces en el fenomen de l’aparició de la Verge a San Sebastián de Garabandal, Jöao Ortega s’endinsa en l’experiment de la levitació, Dani Montlleó proposa un retallable del Sant Greal perquè tots en puguem tenir un a casa i Jordi Ferreiro proposa una peça invisible, que ens hem de creure que està però que no podem veure.

El desig de creure s’emmarca en l’edició 2017-2018 del Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura. Per mitjà d’aquest programa, s’ofereixen mostres d’art contemporani als municipis amb la voluntat d’acostar aquest tipus d’activitat artística als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals. Es podrà veure a Lo Pati, a Amposta fins el 29 d’abril i el mes de maig visitarà el Centre d’Art Maristany de Sant Cugat.

 

Artistes i peces

Lúa Coderch (Iquitos – Perú, 1982). Artista catalana amb arrels peruanes, Coderch presenta les peces: S/T [Un pensament cegat per la il·lusió], 2015 (fotografia); Wishful thinking, 2015 (cortines); Paràbola, 2012 (projecció làser amb àudio) i Paràbola [Trileros], 2014 (vídeo digital amb so).

Christian Jankowski (Göttingen – Alemanya, 1968). Participa amb les peces: Telemística, 1999 (vídeo); My Life as a Dove, 1996 (vídeo i serigrafies sobre paper); Director Poodle, 1998 (vídeo i serigrafies sobre paper) i Flock, 2002 (vídeo i serigrafies sobre paper).

Enric Farrés Duran (Palafrugell, 1983). Presenta la peça El temps és or, 2015 (prototip de fusta pintada i metracrilat).

Júlia Montilla (Barcelona, 1970). Presenta les peces: Suports vivents per la fabricació d’un mite, 2013 (projecció sincronitzada de diapositives i àudio); La construcció d’una aparició, 2013 (material documental).

Dani Montlleó (Mataró, 1966). Presenta Tot el poder de l’univers a les teves mans, 2015 (retallable de paper)

João Onofre (Lisboa, 1976). Ha portat les peces Levitation in the studio, 2002-2007 (Imprès digital) i Ghost, 2009-2012 (vídeo).

Jordi Ferreiro (Barcelona, 1982). Participa amb Quan el museu tanca les portes, 2015 (acció i intervenció espacial).

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Oscar Martín, Meta Music Machines
Exposicions
Del 24 d'agost al 17 de setembre. Inauguració 24 d'agost a les 19:00h.
Oscar Martín, Meta Music Machines
Ampliar
Artista de poble
Exposicions
Del 17 de juny al 30 de juliol de 2023. Inauguració 17 de juny a les 19:00h.
Artista de poble
Ampliar
Clausura 'El valor de la sal'
Exposicions
Diumenge 30 d'abril a les 12:00h.
Clausura 'El valor de la sal'
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de visita

Dimecres, dijous, divendres i dissabtes de 17:00h. a 20:00h.
Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2023