Buscador
Lo Pati
Guanyador BIAM 2020.
BIAM

Guanyador BIAM 2020.

L’obra “Mañana niebla” de David Ortiz guanya la setzena edició de la BIAM. Es tracta d’una videocreació filmada en un bosc mesòfil de Mèxic en què l’artista explora conceptes com la identitat.

Del 7 de novembre al 17 de gener de 2021.

Centre d'Art Lo Pati.


L’obra de videocreació Mañana niebla, de David Ortiz (Alcoi, 1983) ha estat el projecte guanyador de la setzena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta, la BIAM 2020. El jurat l’ha escollit entre les quinze obres seleccionades en l’edició d’enguany. 

A l'obra la veu interior d’una flor parla des d’un futur en què la idea de comunitat ha estat del tot desterrada. Un humà troba una faula nahua sobre un temps passat en què la comunitat era una manera de viure. La faula explica que el darrer reducte de comunitat es troba amagat a l’interior de la selva de boira de muntanya. Filmat al bosc mesòfil de la Sierra Norte de Puebla, a Mèxic, Mañana niebla fa un recorregut entre temps i espais nebulosos. El projecte neix de diverses estades successives de l’artista a la comunitat nahua de Cuetzalan (juliol de 2017, gener de 2018, febrer de 2019) i d’un interès per l’influx que la visita d’unes antropòlogues va tenir en la seva llengua i la seva escriptura (centrada en la faula i el poema), així com en el treball de l’antropòleg Eduardo Kohn i la seva idea d’una antropologia més enllà de l’esfera humana.

Paral·lelament, el jurat integrat per Marc Navarro (comissari independent), Hiuwai Chu (conservadora d'exposicions del MACBA), Oier Etxeberria (responsable àrea d'art contemporani de Tabakalera - San Sebastián), Rosa Lleó (comissària i directora de The Green Parrota - Barcelona) i Miguel Ángel Sánchez (director d’ADN Galería), també ha fet una menció especial a la instal·lació Mundus vult decipi, de Cristina Moreno (Saragossa, 1985) i Laia Ventayol (Artà –Mallorca, 1984).

Aquesta instal·lació deriva d’una investigació artística d’ambdues artistes al voltant de la medicina romàntica de començaments del segle XIX i de la teoria del Magnetisme animal del metge alemany Franz Anton Mesmer. La peça que exposen a la BIAM és una instal·lació-font amb sons binaurals, objectes trobats i aigües guaridores, inspirada en el baquet creat per Mesmer i l’han adaptat a la realitat del territori incloent elements de la mar de l’Ebre com ara arts de pesca de Sant Carles de la Ràpita o restes de crustacis.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
BIAM22
BIAM
Del 5 de novembre al 22 de gener de 2023.
BIAM22
Ampliar
Biennal d'Art Ciutat d'Amposta 2020.
BIAM
Del 7 de novembre al 17 de gener de 2021.
Biennal d'Art Ciutat d'Amposta 2020.
Ampliar
BIAM 2018.
BIAM
Del 16 de juny al 29 de juliol de 2018.
BIAM 2018.
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024