Buscador
Lo Pati
El Grand Tour començarà la primera etapa al delta de l’Ebre
Noticias

El Grand Tour començarà la primera etapa al delta de l’Ebre

Entre els artistes participants en un recorregut de Postbouesia per canals i sèquies hi haurà l’artista Simon Faithfull qui deliberarà sobre la regressió

Del 14 d'agost a l'1 de setembre. (Delta de l'Ebre del 14 al 17 d'agost)

Terres de l'Ebre


El Grand Tour, la ruta a peu de caminants i artistes per diferents racons de la geografia del país, tindrà com a punt de partida aquest 2019 el delta de l’Ebre i més concretament l’Ampolla. Coordinat pel Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera (Girona), aquest viatge que mescla el senderisme i art contemporani a peu de territori, ha comptat en la seua cinquena edició amb la complicitat de Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, el parc natural del delta de l’Ebre, l’Associació Cultural Rabera de Bouetes i la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre. Es tracta d’una activitat oberta a tothom, prèvia inscripció.

Concretament, la ruta començarà el 14 d’agost a l’Ampolla i proposa recórrer en dos dies una part important de l’hemidelta esquerre. Primer la línia costanera que ressegueix la badia del Fangar i a l’endemà 15 d'agost, després d’haver fet nit en una típica caseta d’arrossar del Delta,  camins interiors de la plana deltaica posant el focus a la xarxa inacabable de canals i sèquies que irriguen i desaigüen el mar d’arrossars. Miquel Àngel Marín, artista i músic de Deltebre aprofitarà el pas del Grand Tour pel Delta per explicar als participants –caminants i artistes de diferents disciplines- el projecte El nom escrit no és el món dit, un taller impartit a alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Deltebre el curs passat pel mateix Marín, José Luís Rodríguez, professor de plàstica en aquest institut; i el videoartista Adolf Alcañiz. A través d’aquest taller, que forma part de la segona edició dels Encontres Aproximatius de Postbouesia, els estudiants han portat a terme una pràctica artística amb el paisatge cultural agrícola  i han creat 10 rètols per senyalitzar alguns dels canals i sèquies de l’hemidelta esquerre, amb noms tant diversos com la Bufona, lo Cartero, Salines o Canal del Llebret. El Grand Tour toparà amb aquests senyals a peu de canalet i s’hi farà música i poesia al seu voltant, així com accions artístiques i musicals amb instal·lació de senyals nous en canals i desaigües.

El pas del Grand Tour pel Delta continuarà el dia 16 d’agost amb una acció artística a la Casa de Fusta en la qual intervindrà l’artista anglès establert a Berlín Simon Faithfull, qui treballa, segons les seues pròpies paraules, el món com si fos una escultura, i és autor de diverses accions enmig d’espais naturals. Faithfull compartirà escenari amb el geògraf Sergi Saladié i tots dos dissertaran sobre l’amenaça de la regressió al Delta i la faran visible des de diferents vessants: ecològica, humana, poètica, visual, agrícola, turística…

La resta d’etapes del Grand Tour per les Terres de l’Ebre passen per Amposta i Tortosa, amb un recorregut amb barca pel riu Ebre el dissabte 17 d'agost. El llaüt Lo Sirgador sortirà del embarcador d'amposta fins a Tortosa,un recorregut també gratuit, en el que es podràn adherir totes le persones interessades. També hi haurà una travessa pels Ports amb un ascens al cim de Caro, el més alt del massís dels Ports. A les etapes dels Ports hi haurà, entre altres, la intervenció de Sandrine de Borman, una artista visual que treballa amb empremtes d’herbes i plantes i que uneix memòria i botànica. No es tracta d’una actuació amb horari sinó que forma part del mateix recorregut. Finalment, els caminants del Grand Tour també faran una incursió a la Terra Alta i als espais de la Batalla de l’Ebre; així com a la comarca de la Ribera d’Ebre, on recorreran els espais calcinats per l’incendi d’aquest estiu i visitaran la central nuclear d’Ascó.

El Grand Tour és una activitat oberta a tothom, només cal inscriure’s. A la web www.elgrandtour.net hi ha la guia d’etapes on es pot veure a on es va i què es fa cada dia.

Compartir en

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati seleccionado para participar en el VII Foro Cultura y Ruralidades
Noticias
5 de junio de 2024
Lo Pati seleccionado para participar en el VII Foro Cultura y Ruralidades
Ampliar
Programación 2024
Noticias
Año 2024.
Programación 2024
Ampliar
Premio ACCA
Noticias
Marzo de 2023.
Premio ACCA
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario:

De miércoles a sábado de 17:00h. a 20:00h. Domingos de 11:00h. a 14:00h.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024