Buscador
Lo Pati
Convocatòria A Cel Obert
Convocatorias

Convocatòria A Cel Obert

L’Ajuntament de Tortosa, amb la col·laboració de l’associació A Cel Obert, convoca la novena edició d’A Cel Obert, festival d’intervencions efímeres, amb la finalitat de mostrar espais emblemàtics de la ciutat de Tortosa a través de projectes d’art efímer.

Fins el 4 de juny de 2023 a les 23.59 h.

Tortosa


Com cada any, en aquesta novena edició d’A Cel Obert s’ha triat un tema amb la voluntat de crear un fil conductor que generi relacions conceptuals i funcioni com a nexe d’unió entre les diferents intervencions efímeres. És per aquest motiu que el jurat valorarà, entre altres aspectes rellevants, l’adequació dels participants a la temàtica proposada, l’originalitat i la qualitat a l’hora de copsar el concepte, ja sigui aquest entès de manera literal o metafòrica.

El tema de la desena edició del festival A Cel Obert, corresponent a l’any 2023, és la il·lusió. La percepció distorsionada de la realitat, bé sigui per un component físic o fruit de la imaginació, té com a resultat una ficció modelada per una mescla entre la poca lucidesa personal i un estat emocional incontrolat. La il·lusió com a sentiment és l’esperança sobrevinguda, ingovernable, incontenible i salvatge que sentim quan volem aconseguir un somni. La il·lusió com a efecte òptic és, sense més, la falsa representació d’una veritat oculta que només percebem en secret i mai no es manifesta com a real.

 

JURAT

Un any més, A Cel Obert comptarà amb un jurat de luxe format per reconeguts professionals del món de l’arquitectura, les arts plàstiques i el disseny. Partint del tema triat per a aquesta edició, Il·lusió, el jurat haurà de valorar, entre altres aspectes rellevants, l’adequació dels participants a la temàtica proposada, l’originalitat i la qualitat a l’hora de copsar el concepte en les seves intervencions efímeres, ja sigui aquest entès de manera literal o metafòrica.

 

Lucía Ferrater Arquer

Arquitecta sòcia d’Office of Architecture in Barcelona (OAB), professora a l’ETSALS i representant de l’ARQUIN-FAD. Arquitecta per l’ETSAB que el 2006 va constituir, juntament amb Carlos Ferrater, Borja Ferrater i Xavier Martí Galí, la societat Office of Architecture in Barcelona (OAB). El mateix any, va exposar l’obra Centre de Serveis Socials a l’Eixample al MOMA de Nova York, en el marc de l’exposició “On Site: New Architecture in Spain”.

L’any 2000 va ser finalista als Premis FAD d’Arquitectura per un edifici d’habitatges a Sant Cugat del Vallés. A més, el 2017 va obtenir un primer premi en la 20a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona i el 2018, el primer premi en la categoria d’interiorisme dels premis Ceràmica d’Arquitectura i Interiorisme d’ASCER, en coautoria amb Xavier Martí, per La casa davant el mar al Port de la Selva.

Ha estat professora de Projectes en diverses escoles des del 2013 i actualment imparteix classes a l’ETSALS, a Barcelona.

 

Cristina Bestratén del Pino

Arquitecta, docent i directora del festival A Cel Obert. La seva trajectòria professional és multidisciplinària, combinant la feina d’arquitecta amb la docència. La seva tasca creativa es mou constantment entre diferents camps com l’edificació, l’interiorisme, l’urbanisme i l’arquitectura efímera, amb l’objectiu que les seves obres esdevinguin eines transformadores. Els projectes que ha desenvolupat en el camp dels efímers, tots ells amb una voluntat clara de generar emocions, han obtingut guardons i seleccions en festivals, tant nacionals com internacionals, així com en els Premis FAD i en els Premis Emporia d’Arquitectura Efímera, entre d’altres. Algunes de les seves obres han estat publicades per editorials com Ifengspace i Promopress o revistes com Diseño Interior.

Compartir en

Altres activitats Altres activitats
Alba Matilla: el Delta del Ebro en la nube
Convocatorias
Horarios: del 11 al 14 de julio de 16:00 a 21:00.
Alba Matilla: el Delta del Ebro en la nube
Ampliar
Artistas seleccionadas BIAM 2024
Convocatorias
Del 30 de noviembre de 2024 al 2 de febrero de 2025.
Artistas seleccionadas BIAM 2024
Ampliar
Miguel Aparicio: el hombre de los ‘Phonópodos'
Convocatorias
Del 4 al 14 de julio de 2024.
Miguel Aparicio: el hombre de los ‘Phonópodos'
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario:

De miércoles a sábado de 17:00h. a 20:00h. Domingos de 11:00h. a 14:00h.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024