Buscador
Lo Pati
Clausura 'El valor de la sal'
Exposiciones

Clausura 'El valor de la sal'

Lo Pati tancarà l'exposició 'El valor de la sal' la presentació del catàleg i la celebració del Premi ACCA amb Dj Pantheon + Vermut.

Diumenge 30 d'abril a les 12:00h.

Centre d'Art Lo Pati


La mostra, que es podrà veure fins diumenge 30 d'abril, reuneix les creacions de nou artistes vinculats a espais de salobrars. 

El grup Menhir presentarà 'La meditación del agua', una instal·lació que des d'avui i fins a la clausura oferirà una nova aproximació a l’exposició a través de l’art sonor

Diumenge 30 d'abril tancarà l’exposició El valor de la sal, que es va inaugurar a Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre el passat 25 de febrer. La mostra recull el punt de vista de nou artistes —nacionals, internacionals i de molt diverses generacions— sobre la importància dels salobrars tant des del punt de vista antropològic i cultural, com en la generació d’hàbitats de gran biodiversitat. Des del punt de vista artístic, la proposta ha estat molt diversa, amb dibuixos al carbó, projeccions de vídeos, escultures efímeres i fotografies, entre altres. 

I com a tancament de l'exposició, des d'aquest divendres 21 i fins al diumenge 30 d'abril els visitants hi podran trobar una nova instal·lació sonora. Es tracta d'una proposta del col·lectiu Menhir  format per l'artista visual Coco Moya (Gijón, 1982) i el músic Iván Cebrián (Conca 1980). Sota el títol La meditación del agua, els usuaris podran gaudir d'una aproximació a les salines a través del so. L'obra de Menhir és una obra creada originalment per a les salines del Valle Salado de Añana, a Vitoria, i està realitzada amb sintetitzadors analògics, veu i instruments acústics, que s'acosten al procés d'evaporació de l'aigua, i la cristal·lització de la sal com una metàfora de la transformació interna. 

Paral·lelament, com a clausura de la mostra, diumenge 30 d'abril a les 12.00h es presentarà el el catàleg de l'exposició. L'acte comptarà amb la presència del comissari Juan Guardiola (historiador de l'art, exdirector del Centro de Arte y Naturaleza (CDAN) d’Osca i actual director de la fundació Díaz Caneja de Palencia). També hi haurà els artistes que han participat en aquesta mostra col·lectiva. La cloenda de l'exposició acabarà amb vermut a la plaça Mari Chordà (ubicada davant per davant de Lo Pati), acompanyat de la música de DJ Pantheon.

 

Un reconeixement públic a Lo Pati

A més, l'acte de tancament de l'exposició servirà perquè Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre presenti a la ciutadania el guardó que va rebre el 30 de març passat, en el marc de la 39a edició dels Premis ACCA, el certamen amb el qual l'Associació Catalana de Crítica d'Art - ACCA reconeix el més destacat que s'ha produït l'any anterior en el camp de les arts visuals a Catalunya. Lo Pati va rebre el Premi a Millor Espai d'Art en una cerimònia a l'auditori Meier del MACBA - Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

Compartir en

Otras ediciones Otras ediciones
Els Ports. Natura i Art (8a. Edició)
Els Ports, Natura i Art
Domingo 7 de mayo de 2023.
Els Ports. Natura i Art (8a. Edició)
Ampliar
Xavi Bou, Murmurations & Ornitographies
La Façana
Del 21 de març al 20 de maig.
Xavi Bou, Murmurations & Ornitographies
Ampliar
El valor de la sal
Exposiciones
Del 25 de febrero al 30 de abril de 2023.
El valor de la sal
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario:

De miércoles a sábado de 17:00h. a 20:00h. Domingos de 11:00h. a 14:00h.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024