Buscador
Lo Pati
Centres Sociosanitaris

Convocatòria #MOSMIREM

Lo Pati se suma al Projecte Inside Out i estreteix vincles amb l’Institut Pere Mata. S’ha obert una convocatòria pública per fotografiar de manera aleatòria i voluntària als usuaris de tots dos espais.

Fins al 12 de Desembre de 2018.

Centre d'Art Lo Pati

Formulari inscripció: 

\

https://goo.gl/forms/Pu4qjPDdCvS3QefN2


Les relacions de veïnatge entre Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre i l’Institut Pere Mata es reforcen. Per primera vegada totes dos entitats, un centre d’art i un centre de salut mental situats a tocar l’un de l’altre, col·laboren en un projecte que des de la creació artística busca trencar els prejudicis que encara avui en dia estigmatitzen les malalties mentals. Així a través de l’Aula el Pati, el projecte pedagògic que lidera l’artista ampostí Alfred Porres, Lo Pati se suma al Projecte Inside Out, una proposta d’art participatiu a gran escala impulsada per l’artista parisenc, JR, pseudònim de Jean René, que ha comptat amb la participació activa de més de 260.000 persones de 129 països diferents. Dins d’aquest projecte d’abast mundial, retrats de gran format de milers de ciutadans i ciutadanes anònims han ocupat espais públics amb la voluntat de crear consciència, trencar tòpics i apropar les persones. Un dels exemples més entenedors és potser el que es va desenvolupar a Cisjordània el 2011. Allí a banda i banda del mur que separa Palestina i Israel es van penjar retrats de palestins i israelians amb el clar objectiu d’estendre ponts entre dos pobles històricament enfrontats.

Inside Out tindrà una rèplica a Amposta i a les Terres de l’Ebre: #mosmirem és el nom amb què l’han batejat amb la idea de reforçar el seu component pedagògic. La proposta parteix de la reflexió de que els llocs són espais de subjectivitat que estigmatitzen les persones que hi habiten. “Si ets en un centre hospitalari ets un malalt, en un comerç ets un client, en un centre d’art ets un espectador”, apunten els organitzadors. En aquest sentit la proximitat física de Lo Pati i l’Institut Pere Mata, situats un al costat de l’altre i amb unes característiques arquitectòniques similars permet jugar amb aquesta subjectivitat dels espais. “És molt interessant observar com pel fet d’estar a un costat o a l’altre del carrer la societat ens posa unes etiquetes molt diferents”, assenyala Aida Boix, directora de Lo Pati.

La idea del projecte #mosmirem és fer retrats en blanc i negre de treballadors i pacients del Pere Mata, per una banda, i d’usuaris –artistes i/o públic- de Lo Pati, per una altra, i mesclar-los en l’espai públic, sense que se sàpiga quins pertanyen a cada espai. De moment, més d’una seixantena de persones del Pere Mata ja han estat fotografiades. Des de Lo Pati hi ha una convocatòria oberta i s’ha fet una crida als seus usuaris perquè es fotografien també, prèvia inscripció omplint un formulari a través d’aquest enllaç a la web de Lo Pati. Hi ha temps per inscriure’s fins al 12 de desembre.

Les fotografies, realitzades pel fotògraf Quim Giró, s’imprimiran i es col·locaran a les façanes de Lo Pati i del Pere Mata, així com també, es documentaran, arxivaran i publicaran a la web del projecte: http://www.insideoutproject.net/. El projecte actualment està en fase d’execució i no es materialitzarà fins a principis del 2019.

 

CONVOCATÒRIA

Convocatòria per a artistes, estudiants d’arts i visitants del centre d’art Lo Pati.
Si ets artista (arts visuals, sonores, escèniques, literàries, etc.), comissari, crític d'art,  estudiant d’art o visitant habitual del centre d’art Lo Pati i vols participar al projecte #MOSMIREM (InsideOut Project), has de seguir els passos següents:


1. Inscriure’t a través del formulari.
2. Uns dies més tard rebràs una notificació amb el dia i hora que t’haurem assignat segons la teva disponibilitat expressada al formulari.
3. Les places són limitades per ordre d’inscripció, que acaba el dia 12 de desembre. Tanmateix, a mesura que hi hagi persones inscrites, iniciarem les sessions fotogràfiques sense esperar al venciment del termini d'inscripció. Així que no esperes fins el darrer dia!
4. El dia que hagis de vindre arriba puntual, posa la millor cara, la més expressiva, la que convida a mirar i interpel·la a qui mira i... clic!

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Art Teràpia:  Vibracions (Im)possibles
Centres Sociosanitaris
25 de maig de 2019 a les 11:00h.
Art Teràpia: Vibracions (Im)possibles
Ampliar
#MOSMIREM Inside Out Project
Centres Sociosanitaris
Del 17 de març fins al agost del 2019.
#MOSMIREM Inside Out Project
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024