Buscador
Lo Pati
Paisatge Actor 2015, de l'11 al 14 de juny
Arxiu

Paisatge Actor 2015, de l'11 al 14 de juny

Segona edició de Paisatge Actor, la Mostra Internacional de Cinema i Paisatge com a Actor, amb nou pel·lícules i projeccions a l'aire lliure

de l'11 al 14 de juny 2015

Lo Pati - Centre d'Art, Temps de Terra


Paisatge Actor, la Mostra Internacional de Cinema i Paisatge com Actor, és un festival de cinema en què el paisatge, més enllà d’emmarcar l’acció, és lo punt de partida de la trama o un element determinant en lo desenvolupament de l’acció, en lo sentit que la narració es veu afectada per allò físic o geogràfic que l’envolta. Un concepte, lo del paisatge, que el connecta amb la pròpia essència del Centre d’Art Lo Pati, especialitzat en la creació artística contemporània a partir de l'entorn natural en què es situa, amb treballs diversos que s'emmarquen en lo cinema de ficció, la videocreació, lo documental compromés o l'animació infantil.

Una de les pel·lícules programades, “Jauja”, de Lisandro Alonso i protagonitzada per Viggo Mortensen, es projectarà a la finca Temps de Terra, situada entre Amposta i Freginals, en una fórmula sopar + cinema a l’aire lliure en un paisatge especial. De l’11 al 14 de juny es projectaran nou pel·lícules -quatre d'elles inèdites a les pantalles comercials- procedents de França, Argentina, Japó, Irlanda, Geòrgia, Xile i l’Estat Espanyol, de la mà d'autors premiats i de gran recorregut en festivals de cinema. Entre les pel·lícules seleccionades destaquen també la inauguració amb “La sal de la tierra” de Wim Wenders, que es projectarà a la plaça davant del Centre; el treball en la frontera del documental i la videocreació, "Pas à Genève", del col.lectiu madrileny Lacasinegra, que estaran explicant el plantejament del treball; l'últim treball de la japonesa Naomi Kawase; lo sorprenent "Sobre la marxa" de Jordi Morató; la sessió infantil / familiar amb l'animació d'aventures de "La canción del mar"; el documental xilè "Los castores", en una clara analogia amb la invasió del caragol poma al Delta; la georgiana "Corn island", guanyadora a l'últim Festival de Karlovy Vary; així com l’estrena de “El tram final”, documental rodat a Deltebre i guanyador del Premi al Millor Director al Festival de Málaga 2015.

Totes les projeccions tenen un preu únic de 2€, excepte la inauguració dijous dia 11 (gratuïta) i el sopar + projecció a Temps de Terra que té un preu de 20€ (despeses de gestió incloses), que es pot comprar per avançat al link de l'esquerra.

 

PROGRAMACIÓ

La sal de la tierra. Wim Wenders, J. Ribeiro Salgado (França Brasil 2014) 110’ - Documental. Versió original subtitulada en castellà

La mirada del gran fotògraf brasiler Sebastiaö Salgado i la seua recerca dels paisatges verges més espectaculars del planeta, codirigida pel seu propi fill i el famós director alemany, que torna al gènere documental després de l’exitosa “Pina”. Una de les pel·lícules més fascinants de l’any, estrenada a les pantalles comercials i guanyadora de diversos premis, entre ells lo César al Millor Documental i el Premi Especial del Jurat del Festival de Cannes.

Aguas tranquilas (Still the water). Naomi Kawase (Japó 2014) 121’ - Drama. Versió original subtitulada en castellà

Los habitants de la illa d’Amami viuen en completa harmonia amb la natura i convençuts que a cada arbre, pedra o planta hi viu un déu. Fins que un dia un jove descobrix lo cos d’un home flotant al mar que el marcarà per sempre... Una joia fílmica sobre la família, la natura, l’amor i la vida, de la mà d’una de les directores més reconegudes, guanyadora de la Palma d’Or a Cannes amb “Shara.”

La canción del mar (Song of the sea). Tomm Moore (Irlanda 2014) 93’ - Animació. Versió en castellà

Ben té 10 anys i viu en son pare i san germana Saorsie en una illa. Per salvar-los dels perills de la mar, los envien a casa sa iaia, i tornant Ben descobrirà que Saorsie és un esperit marí, i que el seu cant és l’única cosa que podrà alliberar les criatures de la bruixa Mussol. Junts s'enfrontaran a diversos perills en una carrera contra rellotge per ajudar a aquests éssers de llegenda i retornar-los a la seua llar. Una pel·lícula d’aventures molt tendra, recentment estrenada i nominada als Oscar com a Millor pel·lícula d'animació.

Corn Island (Simindis kundzuli). George Ovashvili. (Georgia 2014) 100’ - Drama. Versió original subtitulada en català

La relació de l’home amb la natura a través d’un home i la seua néta. Tots dos planten panís en una illa nascuda a partir de la crescuda de l’Inguri, lo riu que dividix Georgia d’Abjasia, una de les zones fronteres més conflictives de la zona del Caucas. Los trets del conflicte se poden sentir des de la distància. L’última guanyadora del Festival de Karlovy Vary acaba recordant-nos que la terra no és de l’home, sinó d’un déu capritxós amb un sentit de l’humor macabre.

El tram final. Oscar Pérez (Catalunya 2014) 63’ - Documental

Deltebre, 2013. “El tram final" del riu és l’escenari i reflexe d’una societat que s’enfronta a una crisis econòmica, social i mediambiental. Al Restaurant Los Vascos han de reforçar el malecó pels temporals; los caçadors reivindiquen lo seu lloc a la cadena alimentària; la penya Bous Més Que Mai construix la plaça, com cada any; Manolo porta dos anys sense treballar i ja no li queda ni atur. La mar devora la desembocadura, i la societat se troba buscant lo seu lloc en un escenari canviant.

Sobre la marxa: The creator of the jungle. Jordi Morató. (Espanya 2013) 77’ - Documental

Entre el found footage i la biografia, Morató aborda conceptes com la rebel·lió individual i el paper del cinema a través de la història d'un home que construix boscos, cabanes, ponts i cases penjants per filmar les seues pròpies pel·lícules de Tarzán: és la seua protecció del món exterior, que l’obliga a destruir i reconstruir contínuament les seues creacions. Una proposta sorprenent que va fascinar el públic del Festival de Rotterdam i que arrassa allà on va.

Los castores. Nicolás Molina i Antonio Luco (Xile 2014) 68’ - Documental

Tierra del Fuego. A mitat del segle XX se van introduir els castors, procedents de Canadà, per solucionar una plaga i, de passada, impulsar el negoci de les pells. Una vegada truncat lo negoci, los castors s’han fet seu l’ecosistema, han canviat lo curs dels rius, maten les plantes d’on s’alimenten los pingüins... Una parella de biòlegs emprenen la seua campanya, però no hi ha manera d’eradicar l’invasor. Vos sona? L’analogia amb lo caragol poma està servida.

Pas à Genève. Lacasinegra (Espanya 2014) 66’ - Documental

Una de les pel·lícules més sorprenents de l’any ve signada per un col·lectiu format per joves artistes que un dia van ser convidats a un bosc proper a Ginebra. Comencen a passejar, a observar, a gravar sons i imatges, i se’ls ocorre enregistrar-ho tot, pam a pam. No és més interessant observar les seues relacions, les seues converses? Entre Michelangelo Antonioni i John Boorman, lo resultat és apassionant: una instal·lació, una performance, un thriller, una comèdia, una pel·lícula política i moltes coses més.

 

SESSIÓ A L'AIRE LLIURE A TEMPS DE TERRA: SOPAR + PEL·LÍCULA

Jauja. Lisandro Alonso. (Argentina 2014) 109’ - Drama. Versió original subtitulada en català

Ambientada al segle XIX i protagonitzada per Viggo Mortensen, una història sobre la terra somiada, sobre la recerca d’una terra mitològica el mite de la qual es fa desproporcionadament gran i l’únic que se sap és que tots los que van anar a buscar-la es van perdre i no van tornar. “Jauja” és la història d’un home desesperat per trobar a la seua filla, una croada en solitari que el transportarà a un lloc més enllà del temps, on lo passat s’ha esvaït i el futur no té sentit. Lisandro Alonso, un dels més importants directors actuals, signa aquest poètic i cru treball, premiat a Cannes 2014.

Ticket sopar + projecció: 20€ - Entrades www.ticketea.com/jauja

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024