Buscador
Lo Pati
Eixart. Art i Salut
Convocatòries

Eixart. Art i Salut

Lo Pati, seleccionat per formar part de programa ‘Eixart. Art i Salut' de projectes artístics en centres de salut.

Fins al 9 de juny de 2024.

Generalitat de Catalunya.


► El projecte és fruit de la col·laboració entre els departaments de Cultura i Salut de la Generalitat amb el Centre d'Arts Contemporànies de Vic, La Panera Lleida, el Mataró Art Contemporani i Lo Pati d'Amposta

► La iniciativa vol afavorir la transferència de sabers entre el món cultural i el sanitari

► Els artistes interessats en presentar-hi projecte, ho podran fer fins al 9 de juny

 

El Departament de Cultura i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han convocat la primera edició d'Eixart. Art i salut, un programa per impulsar projectes artístics en centres d'atenció primària de salut (CAP). El projecte es desenvolupa en el marc del Pla d'Impuls de les Arts Visuals i està basat en processos participatius, on prenen part els integrants de la comunitat sanitària (usuaris, familiars i professionals del centre sanitari) per afavorir la transferència de sabers entre el món cultural i el sanitari.

Els interessats en presentar-hi projecte, ho podran fer fins al 9 de juny, en una de les quatre modalitats proposades, cadascuna associada a un centre d'art: Soledats al Centre d'Art la Panera de Lleida; Dolors, remeis i cures al Centre d'Arts Contemporànies de Vic; Determinants socials de salut, addicció i malalties cròniques al M|A|C Mataró Art Contemporani; i Escola del Cuidar. Cuidar els cuidadors. Buits i culpes a Lo Pati Centre d'Art Terres de l'Ebre d’Amposta. Malgrat que aquesta és la primera edició del programa, l’organització treballa amb la voluntat que en un futur el projecte pugui arribar altres territoris de Catalunya.

En el cas de Lo Pati el projecte estarà vinculat a L'Escola del Cuidar que és una iniciativa conjunta de professionals del CAP d'Amposta, l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Montsià i els Serveis Socials de l'Ajuntament d'Amposta que va nàixer amb la voluntat de donar suport a les persones cuidadores no professionals que atenen de manera continuada persones amb demència. L'Escola del Cuidar ha servit de model d'implantació de l'atenció integrada al conjunt del país. Aquesta modalitat vol explorar com des d'un projecte artístic l'activitat de l'Escola, així com la possibilitat d'abordar què passa quan les persones cuidadores deixen d'exercir aquest rol.

Els quatre artistes seleccionats (un per cada modalitat) obtindran una dotació de 12.000 euros repartir a parts iguals entre els honoraris d'artista i la producció de l'obra. El procés de selecció de projectes es durà a terme per un jurat per cadascuna de les quatre modalitats, que revisarà i avaluarà els projectes presentats en quatre comissions de valoració diferents. S'escolliran dos projectes finalistes per a cada modalitat. Els projectes escollits es desenvoluparan a partir de setembre de 2024. El jurat de cada modalitat estarà format per una persona representant del Centre d'Atenció Primària, una representant de l'Agència de Salut Pública, una representant del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, una representant del centre d'art contemporani i la comissària del projecte.

El dia 13 de maig a les 10.00 h s'ha programat una sessió informativa en línia. Les persones que desitgin assistir-hi, poden escriure un missatge a l'adreça de correus artsvisuals@gencat.cat per obtenir l'enllaç de la reunió. Més enllà d'aquesta sessió, el mateix correu està disponible per a solucionar dubtes i respondre preguntes puntuals.

 

Altres edicions Altres edicions
Convocatòria BIAM 2024
Convocatòries
Fins al 2 de maig de 2024.
Convocatòria BIAM 2024
Ampliar
Convocatòria Eufònic / Lo Pati
Convocatòries
Fins l’11 de febrer de 2024.
Convocatòria Eufònic / Lo Pati
Ampliar
Convocatòria d'Intercanvi  entre Lo Pati i el Bòlit , Centre d'Art Contemporani de Girona.
Convocatòries
Del 16 d'octubre al 14 de novembre de 2023
Convocatòria d'Intercanvi entre Lo Pati i el Bòlit , Centre d'Art Contemporani de Girona.
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024