Buscador
Lo Pati
Presentació del projecte Garba
Miscel·lània

Presentació del projecte Garba

Garba, un projecte artístic per abordar els reptes ecosocials al Delta de l’Ebre.

1 i 2 de juny de 2024.

Residència d'Artistes Baladre (Balada)


► El primer cap de setmana de juny es presentarà en una jornada de portes obertes a la residència artística Baladre que gestiona Lo Pati.

Estimular la col·laboració entre els artistes, els científics i la ciutadania per promoure i experimentar amb matèries primeres del Delta de l’Ebre. Aquest és un dels objectius de Garba, una iniciativa liderada per l’escriptor i comissari Marc Navarro, l’arquitecta, dissenyadora i artesana Sara de Ubieta i l’escultor David Bestué, i que compta amb el suport de la Fundació Daniel y Nina Carasso i Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l’Ebre a Amposta. Els impulsors es proposen localitzar i reivindicar materials de desús generats per l'activitat econòmica del Delta de l’Ebre (com closques de musclos, clofolla d’arròs, fibres vegetals, etc.) per reutilitzar-los a través de l’art.

El projecte es dividirà en trobades trimestrals durant dos anys, que permetran localitzar empreses i organitzacions del territori, plantejar usos i propietats dels materials mitjançant tallers i, finalment, presentar els resultats. Així, durant tot aquest període, Garba realitzarà tallers oberts a la ciutadania i dues presentacions públiques, la primera de les quals està prevista per al primer cap de setmana de juny a la residència d’artistes Baladre, ubicada al nucli de Balada (en ple Delta de l’Ebre) i gestionada per Lo Pati.

L’artista David Bestué hi presentarà un grup escultòric, amb peces elaborades amb matèries primeres extretes del Delta; Sara de Ubieta hi exposarà una mostra de barrets fets a partir de l'experimentació amb materials de rebuig industrial i cultiu local; i Marc Navarro analitzarà el transport col·lectiu com a espai de creació, en una mostra que inclourà articles de recerca i una selecció de peces d’artistes que han abordat aquest tema des de diverses perspectives. Les activitats estaran obertes a la ciutadania dissabte 1 de juny (d’11.00 h a 19.00 h) i diumenge 2 de juny (d’11.00 h a 14.00 h).

El projecte compta amb el finançament de Lo Pati i de la Fundació Daniel y Nina Carasso que desenvolupa activitats centrades en el suport i la promoció de projectes que aborden reptes ecosocials. Totes dues institucions comparteixen l'objectiu d'inspirar, crear consciència i mobilitzar la comunitat territorial, volen ajudar a imaginar i construir futurs sostenibles acompanyant projectes basats en la col·laboració entre artistes, investigadors de diverses disciplines.

L’organització coordinarà un servei d’autobús des de Barcelona i ha organitzat un dinar (10 € dinar/ 14 € dinar+bus). Els interessats en participar-hi poden fer la reserva de places a aquest enllaç:

https://ebreticket.cat/esdeveniments/presentacio-garba-1-6-2024/

Altres activitats Altres activitats
Fito Conesa - Anòxia, un preludi constant
Miscel·lània
Dissabte 13 d'abril a les 19:00h.
Fito Conesa - Anòxia, un preludi constant
Ampliar
Concert de Playmodes i CrossingLines
Miscel·lània
Dissabte 13 de gener a les 19:00h.
Concert de Playmodes i CrossingLines
Ampliar
Diàlegs de Cos i So
Miscel·lània
Dissabte 29 de juliol de 20:00h. a 20:45h.
Diàlegs de Cos i So
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024