Buscador
Lo Pati
Presentació Cens d'Artistes de Catalunya i OUTSIDE
Miscel·lània

Presentació Cens d'Artistes de Catalunya i OUTSIDE

Lo Patí acull la presentació del Cens d’Artistes de Catalunya i el cicle OUTSIDE 21: UNA

23 d'octubre de 2021 a les 18:00h.

Lo Pati


 

  • El centre d’art és el lloc escollit pel Departament de Cultura i el CoNCA per presentar aquesta nova eina artística a les Terres de l’Ebre 

 

  • Trilogie für zwei Flügel Syntagma Piano Duo + Phonos, de la compositora alemanya Brigitta Muntendorf, és el concert de l’OUT·SIDE que enguany es podrà veure a Lo Patí


 

7 d’octubre de 2021.- Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre acollirà el dissabte 23 d’octubre,  la presentació del Cens d'Artistes de Catalunya que impulsen el Departament de Cultura i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), una eina que ha de servir per fer una radiografia de la creació artística del país. A continuació tindrà lloc el cicle de músiques inusuals OUT·SIDE 21: “UNA” que es du a terme en diversos centres d'art contemporani catalans.

 

L’acte de presentació del Cens d'Artistes de Catalunya a les Terres de l’Ebre, s’iniciarà a les 18:00h amb l’obertura a càrrec d’Aida Boix, directora de Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, en la qual hi participaran Manuel Guerrero, coordinador del Cens des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i Margarida Troguet, vicepresidenta del CoNCA. 

 

A continuació es representaran les intervencions artístiques “En suspensió” de Mireia C. Saladrigues i “Art in Artis” d’Anna Hierro. La primera, una conferència performativa que, arrel de les partícules de pols que afloren de la trencadissa d’una escultura renaixentista, exposa la dificultat de captar alguns infinitesimals elements igual que succeeix amb aquestes petites unitats de matèria en suspensió, mentre que la segona és una peça que versa sobre l’origen etimològic de la paraula artista a través dels moviments i gestos de ballarina i intèrpret tortosina. 

 

Seguidament començarà un debat en el que els participants de l’acte, Manuel Guerrero, Margarida Troguet, Aida Boix i les artistes Mireia C. Saladrigues, Anna Hierro i Jaume Vidal, parlaran sobre el Cens d’Artistes de Catalunya i la professionalització dels artistes a les Terres de l’Ebre. Hi haurà també un torn obert per contestar dubtes i suggeriments dels assistents.

 

La jornada continuarà amb el concert del cicle de noves músiques OUT·SIDE 21: “UNA”, concretament Trilogie für zwei Flügel Syntagma Piano Duo + Phonos, de la compositora alemanya Brigitta Muntendorf, un concert de 50 minuts per a dos pianos, electrònica en viu i cinta, que serà interpretat pels Syntagma Piano Duo en col·laboració amb la fundació Phonos. 

 

Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, ja fa cinc anys que programa aquest cicle de música experimental i sensible als nous llenguatges contemporanis creat sota la direcció del compositor Luis Codera Puzo junt amb Santa Mònica, el centre d’Art Tecla Sala d’Hospitalet, Phonos i l’ESMuC. 

 

L’aforament és limitat i es requereix inscripció prèvia a través del correu electrònic info@lopati.cat  


 

Cens d’Artistes de Catalunya

 

El Cens d’Artistes de Catalunya és una eina pionera, impulsada pel Departament de Cultura i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), que ha de servir per cartografiar la creació artística del país i per facilitar el desenvolupament posterior de l’Estatut de l’Artista, emprenent un treball exhaustiu de diagnosi del sector i d’avaluació de les mancances que pateix, a partir del qual es puguin definir estratègies, directius i accions concretes que millorin les condicions professionals dels artistes i treballadors de la cultura i les polítiques públiques adreçades al sector.

 

El Cens d’Artistes de Catalunya es va posar en marxa el desembre passat, en compliment d'un mandat llargament reivindicat per les associacions professionals de diferents àmbits creatius (música, arts escèniques, literatura, arts visuals i plàstiques, disseny, il·lustració, audiovisuals i cinema, vídeojocs) i durant els darrers mesos, el Departament de Cultura i el CoNCA, juntament amb les associacions professionals del sector cultural, han dut a terme accions per impulsar i donar-lo a conèixer. També s’ha presentat a diversos espais del territori català i ara és el torn de la presentació a les Terres de l’Ebre.


 

OUT·SIDE

 

OUT·SIDE és un cicle de músiques inusuals que té lloc a centres d’art contemporani de Catalunya i que vol crear el temps i l’espai necessaris per a propostes que no encaixen en l’estandardització dels programes formats per peces de curta duració. Enguany se celebra la 6a edició d’aquest cicle amb una proposta de 5 concerts i instal·lacions basats en una creació de llarga durada. Aquest 2021 i, per primera vegada, l’OUT·SIDE compta amb el suport de la fundació suïssa Ernst von Siemens Musikstiftung. 

 

Més informació al web: http://outs.cat/trilogie/

 

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Diàlegs de Cos i So
Miscel·lània
Dissabte 29 de juliol de 20:00h. a 20:45h.
Diàlegs de Cos i So
Ampliar
Concert Ubaldo
Miscel·lània
Dissabte 11 de març a les 19:00h.
Concert Ubaldo
Ampliar
OUT·SIDE. Cicle de músiques inusuals
Miscel·lània
Tarda del dissabte 22 d'octubre
OUT·SIDE. Cicle de músiques inusuals
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de visita

Dimecres, dijous, divendres i dissabtes de 17:00h. a 20:00h.
Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2023