Buscador
Lo Pati
Miscel·lània

Terra Teca Traca

La ballarina i performer Sònia Gómez reflexiona sobre la sobirania alimentària des del Delta de l’Ebre

28 de novembre de 2021. D'11 a 13:30h.

Cal Tet del Delta del Llobregat


El projecte ‘Terra Teca Traca’ arriba a l’Ebre en una iniciativa conjunta de 'Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible', LO PATI d’Amposta i L'OBRADOR de Deltebre 

Enguany, Barcelona ha estat nomenada Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. I aprofitant aquest marc, set centres artístics de Catalunya participen en el projecte Terra Teca Traca amb l’objectiu de mostrar el potencial cultural, agrícola i ecològic del món rural català a través de l’art. Així, s’han impulsat set projectes transdisciplinaris —amb la participació de creadors, pagesos, ramaders, pescadors i científics— per abordar les relacions i tensions entre el món rural i el món urbà, i interpel·lar la societat en una reflexió profunda sobre els models alimentaris actuals.

Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l’Ebre d’Amposta i L’OBRADOR Espai de Creació de Deltebre hi participen conjuntament de la mà de la ballarina, performer i coreògrafa Sònia Gómez (La Sénia 1973) i amb la complicitat del pagès de l’arròs Josep Bertomeu (Polet) i l’ornitòleg Sergi Salas. “Plantejaré un recorregut de tres hores per un espai natural, en un treball de mimesi amb el paisatge a través del cos i del moviment”, explica Gómez. Aquest estiu, la coreògrafa va participar en una residència a L’OBARDOR, per interactuar amb la resta d’agents i plantejar la seva intervenció. L’obra final es podrà veure a Cal Tet del Delta del Llobregat el pròxim 28 de novembre d’11 a 13h.

Una mostra itinerant // Les mateixes dinàmiques —residència artística i presentació posterior de l’obra— s’han posat en pràctica a la resta de centres artístics que participen en el projecte Terra Teca Tracael Centre d’Art i Sostenibilitat El Forn de la Calç de Calders (Moianès), l’Addend de la Morera de Montsant (Priorat), el Centre Quim Soler, la literatura i el vi del Molar (Priorat), el Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera (Alt Empordà) i Can Serrat Centre d’Art del Bruc (Anoia). Tot plegat amb l’objectiu de promoure una presentació itinerant de les obres i unes jornades de debat per reflexionar, amb la ciutadania, sobre el present i el futur dels sistemes agroalimentaris davant dels canvis ambientals globals.

Sònia GómezFormada a en Dansa Contemporània i Coreografia a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S) de Brussel·les ha treballat com a intèrpret en les agrupacions General Elèctrica, La Carnicería Teatro i La Fura dels Baus. Des de l’any 2004 treballa en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l’art i de les impostures de l’art a través del cos i la performance.

Sergi SalasCoordinador de projectes de la Fundació Plegadis, un centre d'educació ambiental multidisciplinari, ubicat a la plana deltaica de l'Ebre, al terme municipal de La Ràpita. És anellador científic d’ocells, enginyer agrònom i ornitòleg de professió. Lidera diversos projectes d’estudis ornitològics arreu de Catalunya i l’estat espanyol.

Josep Bertomeu ‘Polet’pagès, empresari turístic i activista social del Delta de l’Ebre. L’any 1983 va impulsar la creació del Parc Natural de Delta de l’Ebre per protegir els espais naturals de l’especulació agrícola i turística. Avui, regenta l’empresa Delta Polet per mostrar als visitants com es conreava l’arròs i obtenien els recursos bàsics de la natura. La seva tasca divulgativa ha estat reconeguda tant a Catalunya com en l’àmbit europeu.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Concert Ubaldo
Miscel·lània
Dissabte 11 de març a les 19:00h.
Concert Ubaldo
Ampliar
OUT·SIDE. Cicle de músiques inusuals
Miscel·lània
Tarda del dissabte 22 d'octubre
OUT·SIDE. Cicle de músiques inusuals
Ampliar
JUAS 2es Jornades d'Unió d'Artistes del Sud.
Miscel·lània
Dissabte 22 d'octubre
JUAS 2es Jornades d'Unió d'Artistes del Sud.
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de visita

Dimecres, dijous, divendres i dissabtes de 17:00h. a 20:00h.
Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2023