Buscador
Lo Pati
Claudia Larcher, Noise Above heads.
La Façana

Claudia Larcher, Noise Above heads.

Claudia Larcher combina natura i arquitectura en un nou audiovisual a La Façana de Lo Pati.

Del 21 d'abril al 20 juny de 2024.

La Façana de Lo Pati


La peça ‘Noise above de heads’ s'exhibirà fins al 20 de juny en el marc del cicle ‘Antroposcenes’.

Amb 'Noise above our heads' l’artista Clàudia Larcher posa en escena formacions rocoses (naturals) i fragments d'arquitectura (artificials) transformats els uns en els altres, com si sorgissin junts en un escenari distòpic. Els espais arquitectònics muntats a les roques recorden els esbossos de Bruno Taut de visions arquitectòniques alpines. El "soroll per sobre dels nostres caps" evoca la imatge d'un perill amenaçant; el moviment de la càmera que es mou directament cap avall, una panoràmica vertical, suggereix un moviment de caiguda que molesta l'espectador. L'amenaça en si no es pot localitzar, la caiguda mai culmina en una col·lisió. La tensió no s'allibera, l'amenaça s'ha tornat permanent. Parlant al·legòricament, l'obra explora la qüestió dels centres de dades ocults i inaccessibles per al públic, espais de servidors semblants a búnquers que emmagatzemen milers de milions de bytes d'informació.

El treball de Larcher explora l'animació de vídeo, el collage, la fotografia i la instal·lació amb un enfocament cinematogràfic particular de la narració i la capacitat d'extreure narracions d'espais quotidians aparentment indescriptibles. Resident a Viena, ha presentat el seu treball en nombroses exposicions a Àustria i a l'estranger, com ara Tokyo Wonder Site (Japó), Slought Foundation Philadelphia, Weimar Art Festival, Centre Pompidou (París), Museum of Contemporary Art de Roskilde, Manifesta 13 i Anthology Film Archives (Nova York).

Durant tot el 2024, la 'sala exterior' de Lo Pati acollirà 'Antroposcenes, narracions sobre la vida a l'Antropocè', un cicle comissariat per Pau Waelder amb sis propostes artístiques. Waelder ha escollit el treball de sis artistes que reflexionen sobre la vida a l'antropocè, un concepte que remet a la idea de període geològic per definir els temps marcats per la decisiva influència de l'activitat humana en el nostre planeta. Les artistes que participen en aquesta selecció han elaborat obres audiovisuals que ens ofereixen, des de diferents perspectives, escenes de la vida a l'Antropocè, particularment d'aquells entorns i sistemes que ignorem, però que tenen un paper determinant en la vida a la Terra.

Altres edicions Altres edicions
Marina Zurkow, OOzy #3: just because you can’t swim in it doesn’t mean it isn’t there
La Façana
Del 21 de febrer al 20 d'abril de 2024.
Marina Zurkow, OOzy #3: just because you can’t swim in it doesn’t mean it isn’t there
Ampliar
‘Antroposcenes, narracions sobre la vida a l’Antropocè' a cura de Pau Waelder
La Façana
Del 21 de febrer de 2024 al 20 de febrer de 2025.
‘Antroposcenes, narracions sobre la vida a l’Antropocè' a cura de Pau Waelder
Ampliar
LIA, Fluctus
La Façana
Del 21 de setembre al 20 de novembre de 2023.
LIA, Fluctus
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024