Buscador
Lo Pati
Exposicions

Playmodes, FORMS - Música Visual Generativa

Playmodes porta la ‘sonificació de la imatge’ a Lo Pati.

De l'11 de novembre de 2023 fins al 21 de gener 2024.

Centre d'Art Lo Pati.


► De l'11 de novembre 2023 fins al 21 de gener 2024 el centre d’art contemporani d’Amposta exposarà FORMS - Música visual generativa, curada per Irma Vilà i Òdena.

► Playmodes és un estudi de recerca audiovisual català i de trajectòria internacional que construeix instruments audiovisuals amb tecnologies pròpies i amb esperit artesanal.

 

Aquest darrere trimestre de 2023, Lo Pati - Centre d’Art de les Terres de l’Ebre acollirà una de les exposicions més importants del seu programa anual: FORMS - Música visual generativa de l’estudi de recerca audiovisual Playmodes. El projecte sorgeix d’un procés d'investigació en formats expressius i expositius innovadors en l'àmbit de la música visual generativa. L’exposició es mourà al voltant de l’eix art-enginyeria, i es basa en el concepte de ‘sonificació de la imatge’. A partir d’aquesta premissa inicial, explora un vast univers sonor de partitures gràfiques algorítmiques, de síntesi d’espectrogrames, d’autòmats audiovisuals i de concerts de música contemporània. La mostra repassarà la trajectòria del Projecte FORMS i inclourà, també, obra de nova producció realitzada per a l’ocasió. L’exposició estarà comissariada per Irma Vilà i Òdena, investigadora i productora cultural especialitzada en art, ciència i tecnologia.

Entre l’art i l’enginyeria // Playmodes és un estudi de recerca audiovisual. A mig camí entre l'art i l'enginyeria, el seu equip de creadors construeix instruments audiovisuals fent servir tecnologies pròpies i amb esperit artesanal. El seu llenguatge posa èmfasi en l'espai, el so, la imatge i el moviment des de múltiples perspectives: des d'instal·lacions immersives generatives de llum i so, dispositius escultòrics o actuacions audiovisuals amb intèrprets que exploren un univers abstracte de música visual. En els darrers anys, Playmodes ha desenvolupat projectes arreu del món —Nova York, Praga, Madrid, São Paulo, Houston, Zurich, Lyon, Berlín, Londres, etc.— per a esdeveniments de música electrònica com el Sónar a Barcelona o el DGTL a Amsterdam (Països Baixos). Ha treballat per a institucions d'art com el ZKM a Karlsruhe (Alemanya) i l’Ars Electronica a Linz (Àustria); ha publicat obres sonores en segells de música electrònica com Plegat - Discontinu Records; i ha estat guardonat amb distincions internacionals en l'àmbit de l'art dels nous mitjans.


 

Comparteix a

Altres edicions Altres edicions
Oscar Martín, Meta Music Machines
Exposicions
Del 24 d'agost al 17 de setembre. Inauguració 24 d'agost a les 19:00h.
Oscar Martín, Meta Music Machines
Ampliar
Artista de poble
Exposicions
Del 17 de juny al 30 de juliol de 2023. Inauguració 17 de juny a les 19:00h.
Artista de poble
Ampliar
El valor de la sal
Exposicions
Del 25 de febrer al 30 d'abril de 2023.
El valor de la sal
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024