Buscador
Lo Pati
Els Ports. Natura i Art (8a. Edició)
Els Ports, Natura i Art

Els Ports. Natura i Art (8a. Edició)

L’art contemporani entrarà a la Cova de Picasso en una nova edició de Els Ports. Natura i Art.

Diumenge 7 de maig de 2023.

Mas de La Franqueta (Els Ports).


El certamen d'intervencions als Ports d'Horta de Sant Joan se celebrarà el diumenge 7 de maig.

Reflexionar sobre la relació que tenim amb la natura i el paisatge. Aquest és un dels objectius que persegueix Els Ports. Natura i Art, el certamen d’intervencions artístiques contemporànies i efímeres en espais del Parc Natural dels Ports, que enguany arriba a vuitena edició.

Organitzat per Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i l’Associació Cultural EPNiA, el projecte comissariat per l’artista Sergi Quiñonero proposa una passejada per la natura, de tres quilòmetres i de baixa dificultat. Enguany el projecte se celebrarà el diumenge 7 de maig, amb una caminada circular que partirà del Mas de la Franqueta d’Horta de Sant Joan i recorrerà un circuit tancat pels Ullals de Morago i la Cova de Picasso. Durant el recorregut, els visitants gaudiran d’una visita guiada per cinc instal·lacions d’art efímer amb un diàleg reflexiu entre l’art i la natura. Les obres estaran pensades per buscar la complicitat del públic, promoure la interacció i donar a conèixer l’entorn a través de la singular mirada de cadascun dels autors. La participació a la caminada és gratuïta, però és necessari inscriure's al web www.lopati.cat. Paral·lelament a la ruta, els dies 15 i 16 de maig també s’organitzaran activitats educatives amb les escoles del territori: Escola Montsagre (Horta de Sant Joan). ZER Terra Alta-Algars: Escola la Gessera (Caseres), Escola Mare de Déu de la Fontcalda (Prat de Comte) i Escola La Miranda (Arnes).

Els Ports. Natura i Art és un projecte que treballa per promure el respecte i la conservació del medi natural en un moment històric crucial, tant pel que fa al qüestionament del model de creixement econòmic, com per la greu crisi ambiental derivada de l’escalfament global i el canvi climàtic.

 

Intervencions d’arts plàstiques:

Silvia Franzher + Ohlalana! (La Ràpita i Vall-de-roures) proposaran un obra multidisciplinària que reflexionarà sobre el procés d'elaboració de la llana, amb la confecció en directe d’una obra feta amb aquest material.

Jordi Llort (Tarragona), presentarà l’obra Túnel del temps, una instal·lació participativa que plantejarà una catarsi col·lectiva per retrocedir tres milions d’anys.

Íria Rodon (Valls) arriba al Parc Natural del Port amb Espai Escrit, una instal·lació que posa el focus en la relació que el subjecte manté amb l’entorn natural.

Carles Mamano (Barcelona). Aquest arquitecte plantejarà un joc visual a partir de les lletres inicials de les paraules que formen el nom del projecte Ports, Natura i Art. La instal·lació inclou un llibre d’artista.

Asunción + Guasch (Barcelona). El binomi d’artistes visuals format per Josep Asunción i Gemma Guasch oferirà un happening plantejat com una experiència sensorial i meditativa de comunió amb la natura.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA:

 

INSCRIPCIONS: squinyonero@yahoo.es 

 

Visita Guiada. Diumenge 7 de maig 2023.

Horari: sortides en grup entre les 9.30h 13.30h (cal inscripció)

Punt de trobada: Mas de la Franqueta.

Servei de bus gratuït Amposta-Tortosa-Horta de Sant Joan, prèvia inscripció.

 

Organitza: Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l'Ebre i l'Associació Cultural EPNiA

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya-Departament de Cultura, Diputació de Tarragona, Consell Comarcal de la Terra Alta, Ajuntament d'Amposta, Ajuntament d'Horta de Sant Joan, Ajuntament de Caseres, Ajuntament de Prat de Comte i Ajuntament d’Arnes, el Parc Natural dels Ports i Òmnium Cultural -Terres de l’Ebre.

Comparteix a

Altres edicions Altres edicions
Els Ports. Natura i Art (7a Edició)
Els Ports, Natura i Art
Diumenge 15 de maig de 2022 a les 09:30h.
Els Ports. Natura i Art (7a Edició)
Ampliar
Els Ports. Natura i Art (6a Edició)
Els Ports, Natura i Art
Diumenge 16 de maig de 2021 de 9.30h a 13.30h.
Els Ports. Natura i Art (6a Edició)
Ampliar
Els Ports, Natura i Art (5a Edició)
Els Ports, Natura i Art
Diumenge 14 de juny de 2020 a les 12:00h.
Els Ports, Natura i Art (5a Edició)
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024