Buscador
Lo Pati
mónFILMAT

mónFILMAT 2021

mónFILMAT torna amb una proposta cinematogràfica marcada per la introspecció

de L'1 al 4 de juliol de 2021.

Amposta, Tortosa i Sant Carles de La Ràpita


  • El Festival Internacional de Cinema i Paisatge presentarà 13 llargmetratges, 22 curts i un work in progres
  • El certamen tindrà com a seu principal Amposta, però torna a la Ràpita i arriba per primer cop a Tortosa

 

El primer cap de setmana de juliol Amposta, la Ràpita i Tortosa acolliran les projeccions de la sisena edició de mónFILMAT Festival Internacional de Cinema i Paisatge, organitzat per Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre i en el qual el paisatge esdevé motor de l'acció i és considerat pròpiament com un personatge. Aquesta serà una edició de transició, encara condicionada per la pandèmia, que inclourà projeccions a partir de les 22h, però també programació on-line (al matí i la tarda) a través de la plataforma Festhome, a la qual s'hi podrà accedir des de www.lopati.cat i les xarxes socials de Lo Pati. El programa contempla tretze llargmetratges, vint-i-dos curtmetratges i un work in progress. "La programació enguany està marcada per la introspecció, per l'autoreflexió, sempre amb el paisatge com a teló de fons. Aquesta pandèmia i els respectius graus de confinament ens han donat més estones per parlar amb nosaltres mateixos i diversos films programats van en aquesta línia. N'és un exemple el film d'inauguració Transoceánicas", ha explicat Xavier Miró, programador del festival.

 

"Pel context sanitari, aquesta és una programació menys internacional que anys anteriors i més peninsular. A través dels films podrem viatjar per la Meseta espanyola, la Costa Brava, el Pirineu aragonès, Califòrnia, pels camps de refugiats del sud de França, per l'Alemanya del teló d'acer, o fins i tot per les carreteres del massís dels Ports, per Ulldecona i Godall", ha afegit Miró. Inés Martí, regidora de cultura de l'ajuntament d'Amposta, ha volgut destacar la projecció de la pel·lícula Las Niñas "en un espai singular d'Amposta com l’antic Col·legi de les Monges". "D'altra banda, hem recuperat la presència de les foodtrucks en algunes de les sessions i els invitats que presentaran algunes de les seves obres. A més, tornarem a projectar a la Ràpita i per primer cop arribarem a Tortosa", ha explicat Aida Boix, directora de Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre

 

El festival torna a la Ràpita i s'expandeix a Tortosa

Divendres 2 de juliol a les 22h, a la plaça dels Dolors de Tortosa es podrà veure Last Words de Jonathan Nossiter. Es tracta d'un film no estrenat comercialment que ha enamorat nombrosos festivals internacionals per on ha passat; una faula futurista on el cinema és un record i on el bé col·lectiu ha desaparegut. "És una aposta arriscada i de qualitat que ens servirà per portar mónFILMAT la a nostra ciutat en ocasió de la capitalitat de la Cultura Catalana que ostenta enguany Tortosa. Esperem que la col·laboració pugui tenir continuïtat en pròximes edicions", ha assegurat Enric Roig, regidor de Cultura de l'ajuntament de Tortosa. Dissabte 3, a les 22h, el film Lúa Vermella de Lois Patiño (estrenat al MOMA de Nova York i projectat a la Berlinale) es projectarà al Museu de la Mar de l'Ebre de la Ràpita i permetrà fer un viatge per la Galícia màgica de les llegendes, els misteris i la tragèdia. "Estem contents de tornar a acollir el festival, perquè aquest és un projecte amb voluntat territorial", ha explicat Sílvia Zaragoza, regidora de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita.

 

 

Amb presència d'autors de les Terres de l'Ebre

El festival de cinema mónFILMAT vol ser una plataforma per difondre, també, l'obra dels autors de les Terres de l'Ebre. Així el programa inclou Deshabitado de Pau Bertomeu, un curtmetratge que ens porta a Godall, en una vella casa, per a parlar-nos del temps i del pas de la vida. Per la seva banda, el director de cinema Manel Raga presentarà el seu nou treball Homenatge a Judes, sobre els records de la seva Ulldecona natal i amb La Passió com a peça central. També es projectarà Long board Terres de l'Ebre, de Jaume Cebolla, un audiovisual que presenta Els Ports com a espai privilegiat per a la pràctica del descens amb skate.

 

Ferran Bladé, director dels serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre, ha destacat la qualitat de la proposta i el ressò "d'un festival que ultrapassa els límits de les Terres de l'Ebre". El film inaugural del certamen, Transoceánicas de Meritxell Colell i Lucia Vassallo, parteix de les reflexions de dues amigues, directores de cinema, separades per un oceà i un intent per mantenir el contacte mitjançant ‘cartes visuals’. Entre la programació també es podrà veure Josep un film del director i dibuixant Aurel que retrata el drama de les persones exiliades d’Espanya cap a França al final de la Guerra Civil.

 

Entre els convidats i convidades que assistiran al festival per a presentar la pel·lícula en la que han participat destaquen Meritxell Colell (co-directora de Transoceánicas, film d’inauguració), Pau Bertomeu, Manel Raga i Macià Florit (director de Pedra Pàtria, film cloenda del mónFILMAT 2021). El disseny del cartell del festival és obra de l'artista ampostí Jaume Vidal, amb una proposta que recrea l’entorn dels Ullals de Baltasar com a paisatge.

 

  • Totes les projeccions de mónFILMAT son gratüites.
  • Projeccions presencials sense reserva prèvia per ordre d'arribada.

 

 

Comparteix a

Altres edicions Altres edicions
mónFILMAT 2022
mónFILMAT
Del 2 al 10 de juliol de 2022.
mónFILMAT 2022
Ampliar
mónFILMAT 2020
mónFILMAT
Del 2 al 5 de juliol de 2020.
mónFILMAT 2020
Ampliar
mónFILMAT 2019
mónFILMAT
Del 29 de juny al 7 de juliol de 2019
mónFILMAT 2019
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024