Buscador
Lo Pati
Exposicions

La Muda - Un canvi de pell fotogràfic

Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre inaugura una mostra de retrats que s’endinsen en el món oníric i simbòlic dels artistes audiovisuals Josep Piñol i Greta Díaz

Del 27 de Febrer al 6 de juny de 2021.

Centre d'Art Lo Pati.


L’exposició de fotografies La Muda recull una part del projecte que s’ha gestat durant un any i mig a La Warhol, un magatzem agrícola ubicat als afores de Tivenys (Baix Ebre) reconvertit en espai creatiu dels artistes audiovisuals Josep Piñol i Greta Díaz. Entre escenaris teatrals i plens de detall, han recreat mons fantàstics i fascinants que són el teló de fons de les seves sessions fotogràfiques amb persones rellevants de la cultura del nostre país: pels seus sets hi han passat actors i actrius, cantants, models, publicistes o ballarins com Roberto Olivan, Darko Peric, Sílvia Pérez Cruz, Alizé Barange, Toni Segarra, Lluís Martínez, Ana Rujas, Itziar Castro, Belén Fabra i Aida Folch.

 

El resultat són retrats escenografiats creats a partir del seu imaginari, un món oníric i simbòlic, que remet al canvi de pell dels autors, en un procés de transformació personal i col·lectiva com a parella. Són fotografies minucioses sobre temes que han incidit en la seva vida els darrers mesos, com el conflicte de poders, els límits de la consciència, la incertesa que ha desencadenat la pandèmia global, el sexe alliberador però asfixiant, la maternitat, la paternitat i el determinisme de la família o l’acceptació de la mort. Les obres, a més, destaquen per la qualitat tècnica, pel joc de llums, la posada en escena i els vestuaris cuidats. I en aquest punt s’ha fet notar la col·laboració de la dissenyadora Anna Vizcarro, que ha fet una síntesi de la personalitat de cada personatge fotografiat a través del vestuari teatral. També hi han intervingut de manera puntual, l’artista tèxtil Jordina Bravo, la joiera i ceramista Raluca Buzura, el dissenyador i l’estilista Joan Salvadó i l’especialista en efectes de cinema Cristina Iglesias, fundadora de l’empresa Babyclon Factory.

 

Una proposta multisensorial

L’exposició, comissariada per Aida Boix i que es podrà veure a Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, s’inaugurarà el pròxim 27 de febrer i es podrà visitar fins al 25 d’abril. El visitant no hi trobarà una exposició fotogràfica convencional, perquè La Muda va més enllà d'una mostra de retrats de gran format. Els artistes han treballat una cuidada posada en escena de les fotografies que inclou recreacions escenogràfiques complementàries, fins i tot, una banda sonora original que servirà de fil musical. A més, el procés creatiu de La Muda ha estat enregistrat pel documentalista Quim Melchor, que mostrarà una part del seu treball a la mateixa sala. Tot plegat convertirà la sala d'exposicions en un espai d'experimentació multisensorial.

 

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Energia submergida, Presentació del catàleg, taula rodona i visita guiada.
Exposicions
Dissabte 27 d'abril a les 18:00h.
Energia submergida, Presentació del catàleg, taula rodona i visita guiada.
Ampliar
Paula Artés, Energia submergida
Exposicions
Del 2 de març al 5 de maig de 2024.
Paula Artés, Energia submergida
Ampliar
Playmodes, FORMS - Música Visual Generativa
Exposicions
De l'11 de novembre de 2023 fins al 21 de gener 2024.
Playmodes, FORMS - Música Visual Generativa
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024