Buscador
Lo Pati
Elsa Paricio: "Land Tape"
Exposicions

Elsa Paricio: "Land Tape"

L’artista resident d’Eufònic 2020 ha passat diverses setamanes d’estiu al Delta generant una sèrie de peces, dibuixos autorealitzats pel temps i l’espai amb aparença d’espectrograma sobre vidre, on convergeixen ciència, art i literatura.

Del divendres 21 d'Agost a les 20:00h fins al 13 de setembre.

Centre d'Art Lo Pati.


La residència d’artistes que Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre té al nucli urbà de Balada, al cor mateix del delta de l’Ebre, viu aquests dies una efervescència creativa lligada a les residències artístiques que impulsen de manera conjunta el centre d’art Lo Pati i Eufònic, Arts Sonores i Visuals a les Terres de l’Ebre.  Així fa una setmana va fer parada a Balada, l’artista madrilenya Elsa Paricio (Madrid, 1985), immersa en un projecte a escala peninsular que consisteix en realitzar autoretrats del paisatge a través d’aigua de cada lloc i tinta xinesa dipositada en cilindres de vidre. El projecte es presentarà en el marc del festival Eufònic les últimes setmanes del mes d’agost.

Paricio, prové del món del dibuix i la il·lustració i el seu projecte Land Tape consisteix en instal·lar cilindres de vidre per diferents punts de la geografia espanyola amb aigua de cada lloc i una proporció determinada de tinta xinesa per deixar que siga el propi paisatge i l’entorn qui s’autodibuixi a mesura que l’aigua es va evaporant d’acord amb els paràmetres del clima i les condicions de cada lloc.

L’artista parteix de la creença que les molècules d’aigua del planeta són les mateixes ara que fa milions d’anys en un circuit infinit d’evaporació i condensació. Això li ha fet explorar els missatges aleatoris que l’aigua va deixant, en el lent procés d’evaporar-se dins el cilindre barrejada amb la tinta. És la seua manera d’apropar-se al paisatge en un moment en què tot avança a un ritme vertiginós. “L’aigua s’expressa a un ritme que no és el nostre per això sovint no l’entenem”, apunta conscient de la bogeria d’un projecte que ja ha dut a terme a d’altres punts de la geografia estatal com ara Múrcia. I assegura que cada vegada que va a recollir un cilindre la sorprèn trobar-se amb línies que no havia previst. Ara també  estudia convertir en so aquests dibuixos en blanc i negre que molts identifiquen com espectogrames.

En el cas del Delta, n’ha dipositat una vintena per diferents localitzacions escollides a partir de converses amb persones de la zona. Aquests cilindres, que recollirà a mitjans d’agost, formaran part d’una exposició al vestíbul del centre d’Art Lo Pati que amb el títol “Temps de l’Ebre” s’inaugurarà el 21 d’agost dins d’Eufònic.

 

Horari de visites:

Dijous: de 17:00h. a 20:00h.

Divendres: de 17:00h. a 20:00h.

Dissabtes: de 17:00h. a 20:00h.

Diumenges: d'11:00h. a 14:00h.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Oscar Martín, Meta Music Machines
Exposicions
Del 24 d'agost al 17 de setembre. Inauguració 24 d'agost a les 19:00h.
Oscar Martín, Meta Music Machines
Ampliar
Artista de poble
Exposicions
Del 17 de juny al 30 de juliol de 2023. Inauguració 17 de juny a les 19:00h.
Artista de poble
Ampliar
Clausura 'El valor de la sal'
Exposicions
Diumenge 30 d'abril a les 12:00h.
Clausura 'El valor de la sal'
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de visita

Dimecres, dijous, divendres i dissabtes de 17:00h. a 20:00h.
Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2023