Buscador
Lo Pati
Encontres Aproximatius de Postbouesia
Bouesia

Encontres Aproximatius de Postbouesia

La postbouesia aterra a Lo Pati amb una exposició sobre la identitat i reflexions al voltant de Sebastià Juan Arbó i Carles Santos.

13, 14 i 15 de juliol de 2018.

Centre d'Art Lo Pati


  • Encontres Aproximatius de Postbouesia inclourà també una potent performance del Col·lectiu Free’t amb Sol Picó i Mireia Tejero dirigits per Arnau Millà

 

Tot i que ha deixat d’existir com a festival d’acció poètica, l’esperit de la Bouesia continua viu. “Hem transmutat el bou en mosquit, l’animal en infra-animal”, argumenta Miquel Àngel Marín, tot assenyalant que el que va ser un festival de diversos cap de setmana repartit en diversos espais d’arreu del país, ara es presenta com un encontre de tres dies concentrat a Lo Pati- Centre d’Art Terres de l’Ebre, però amb les mateixes ganes de reivindicar i subvertir el concepte artístic. “M’agrada la paraula ENCONTRE, és quan et trobes algú inesperadament pel carrer; no hi ha càlcul, ni estratègia, ni tàctica, ni premeditació...”, afegeix Marín.

Organitzada per l’Associació Rabera de Bouetes i Lo Pati, la proposta l’han batejat com Encontres Aproximatius de Postbouesia i han programat per al proper cap de setmana, 13, 14 i 15 de juliol diverses activitats. La primera serà la inauguració el divendres 13 de l’exposició Un taller de màscares i veus en terra de mosquits realitzada a través d’un taller de veu i màscares a l’Institut de Deltebre, impartit per la musicòloga Montserrat Palacios i el músic Miquel Àngel Marín, en col·laboració amb la professora d’arts plàstiques de l’Institut, Carme Domènec, en el qual hi van participar un total de 22 estudiants de 4t ESO, tots ells adolescents, en un moment vital de canvi i de construcció de la identitat. Se’ls va proposar reflexionar sobre la identitat i la transformació i cadascú va crear una màscara de mosquit fent servir de motlle el seu rostre. El resultat serà una instal·lació de 22 màscares penjades i unides a una postal impresa per les dos cares, a una cara es podrà veure la foto d’un melic, i a l’altra una boca dibuixada. La boca i la careta com allò que ens fa construir la nostra identitat a partir del nostre entorn social; i el melic com allò que ens uneix a la vida i que és el nostre jo primigeni i originari. Tot plegat es complementarà amb un audiovisual realitzat per Adolf Alcañiz i Ester Xargay, durant el taller.

El mateix divendres hi haurà la conferència a dos veus Sebastià Juan Arbó i Carles Santos en l’àmbit artístic, a càrrec de l’escriptor Josep Igual Febrer i el Col·lectiu Free’t que explorarà la condició social de l’artista, la vessant més híbrida de Santos, qui més enllà de la música va saber interpel·lar l’art, i la reflexió sobre si el llegat d’Arbó pot emergir també de les pàgines que va escriure per influir en la creació artística. Una conferència que donarà pas a una Vídeo-performance-concert La transmutació del bou en mosquit, que hibridarà en una mateixa acció dansa, poesia i música i que comptarà amb la intervenció del soundpainter Arnau Millà, el Col·lectiu Free’t, la ballarina Sol Picó, la compositora i saxofonista Mireia Tejero i els postbouetes Carles Andreu, Javier Caballero, Adolf Alcañiz i Ester Xargay.

Finalment, el diumenge, tindrà lloc un concert de postbouesia-vermut amb el músic belga Manu Louis, compositor i performer de música experimental influenciat pel pop, jazz i l’electrònica.

PROGRAMA:

Divendres 13 de juliol 2018

18.30 h. Inauguració de l’exposició “Un taller de màscares i veus en terra de mosquits”

18.45 h. Conferència a dos veus “Sebastià Juan Arbó i Carles Santos en l’àmbit artístic”. Amb Josep Igual Febrer i el Col·lectiu Free’t

19.30 h. Audio-visionat del vídeo “Dadà és un mosquit” d’Adolf Alcañiz i Ester Xargay, a partir del taller de veu i construcció de màscares de mosquit impartit per Montserrat Palacios i Miquel Àngel Marín a estudiants de 4rt d’ESO de l’Institut de Deltebre, el mes de maig de 2018.

20h. Vídeo-performance-concert “La transmutació del bou en mosquit” amb Arnau Millà, Sol Picó, Mireia Tejero, Carles Andreu, Javier Caballero, Adolf Alcañiz, Ester Xargay i el Col·lectiu Free’t.

Diumenge, 15 de juny de 2018

12h. Concert de postbouesia-vermut amb Manu Louis (Bèlgica)

Comparteix a

Altres edicions Altres edicions
IV Encontres Aproximatius de Postbouesia
Bouesia
21 i 22 d'octubre de 2023.
IV Encontres Aproximatius de Postbouesia
Ampliar
III ENCONTRES APROXIMATIUS DE POSTBOUESIA
Bouesia
Diumenge, 25 d’octubre a les 12:00h.
III ENCONTRES APROXIMATIUS DE POSTBOUESIA
Ampliar
Encontres Aproximatius de Postbouesia
Bouesia
13, 14 i 15 de juliol de 2018.
Encontres Aproximatius de Postbouesia
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024