Buscador
Lo Pati
Real Expedición Botánica / Destierro
Residència Baladre

Real Expedición Botánica / Destierro

Daniel de la Barra i Maria Faciolince en residència a Baladre

Baladre. Residència d'artistes de Lo Pati


El projecte es planteja com una reconstrucció de la narrativa del paisatge a partir de la seva representació pictòrica, que sosté i perpetua lògiques i pràctiques extractives a través de la imatge. Es pretén fer un recorregut de la violència socioambiental causada per l'extractivisme de l’agroindústria mitjançant un viatge de caràcter polític i històric, amb reminiscència de les expedicions botàniques que van reforçar formes de mirar el fet natural com a paisatge de conquesta.

Gràcies a una reedició dels catàlegs il·lustrats de les expedicions botàniques i la pintura dels artistes viatgers a l'Amèrica Llatina, els Orientalismes o el paisatge romàntic dels segles XVIII i XIX es revisessin els conflictes socials i ambientals actuals derivats de l'extractivisme agroindustrial. La intenció és teixir mirades entre l'Amèrica Llatina i Europa i observar la repetició de patrons extractius similar a Espanya, en relació amb la precarietat de les temporeres i les conseqüències ecològiques que comporten.

Projecte seleccionat a la convocatòria de Sala d'Art Jove Producció 2021. Produït en col·laboració amb Sala d'Art Jove.

Comparteix a

Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024