Buscador
Lo Pati
La Forasteria
Residencia

La Forasteria

La Forasteria en residència a Balada

Dissabte 1 de setembre a les 10:15h

Mercat Municipal d'Amposta


Laia Arqueros, Larry Rodríguez, Mar Cianuro i Oliver Mancebo conformen des de 2017 La Forasteria, un col·lectiu artístic que és, per definició implícita, intrús allà on va. S’aproximen a tot tipus d’entorns, espais, terres, mitologies i gastronomies per retornar els aprenentatges en forma d’accions gastro-sonores, de rituals col·lectius que barregen la saviesa popular del paisatge amb la part mistèrica de la naturalesa específica de cada terreny.

La Forasteria és un col·lectiu al·lòcton, intrús, invasor allà on va. Les Terres de l’Ebre són sensibles a l’entrada de (i a la narrativa sobre) “espècies invasores”. Un concepte problemàtic, una idea que expressa una voluntat política de dominació i planteja qüestions relacionades amb la pertinença i el control. El mosquit tigre, el musclo zebra, el peix mosquit… tots híbrids genètics improbables, que guarden relació amb el tel·lúric projecte Castor i l’ombrívola empresa de piscicultura exòtica que va causar la plaga del caragol poma. Aquests invasors han entrat per modificar la cadena tròfica del Delta i dels seus habitants, que estan desenvolupant, en casos com el del cranc blau, tendències de rapinya foodie. Tot plegat, una barreja de trops sobrenaturals, mítics i científics dignes de l’imaginari de la weird fiction.

Aquest col·lectiu amb tendències artístiques holístiques treballarà en l’elaboració d’un catàleg multidisciplinari en format disc. A l’Eufònic, oferirà una acció gastro-sonora, una àgape col·lectiva que barrejarà la mitologia popular i tota la vibració del paisatge i el paisanatge que oscil·li entre el Mercat Municipal d’Amposta i els 20 000 Hz.

Compartir en

Altres activitats Altres activitats
Real Expedición Botánica / Destierro
Residencia Baladre
Real Expedición Botánica / Destierro
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario de Pascua 2024:

Viernes Santo de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, sábado de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, domingo de 11:00h a 14:00h.
Lunes de Pascua cerrado.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024