TINC EL MEU DESIG
Una acció per desenvolupar la confiança en un mateix i en el grup a partir de la temàtica proposada a l’exposició El desig de creure i una metodologia basada en els processos de creació col·lectiva de l’art contemporani.
DADES D’INTERÈS
- Data: Fins al 29 d’abril de 2018.
- Calendari: Tots els dimecres.
- Lloc: LO PATI, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre. C/ Gran Capità, 38-40. Amposta.
- Públic: Col·lectius, en especial, adolescents i joves.
- Durada: 90’-120’
- Capacitat: Fins a 24.
- Preu: Gratuït
- A càrrec de Maria Pons Calvet.
- Recomanacions: Dur roba còmoda.
PRESENTACIÓ
EL DESIG DE CREURE és una exposició on s’explora el fenomen de la màgia a partir de dos dels factors necessaris perquè aquesta es produeixi:
- Les circumstàncies que la rodegen.
- La predisposició del públic.
A l’exposició, les obres de set artistes contemporanis ens ofereixen algunes de les circumstàncies adients a aquest fenomen, tot sabent que la màgia tan sols esdevé quan hi ha un públic que està disposat a creure-hi, doncs les circumstàncies que l’envolten escapen a tot raonament científic, lògic o fins i tot raonable.
És per aquest motiu que en aquesta exposició, el públic, és a dir: tu, jo i nosaltres esdevenim, més que mai, un dels factors imprescindibles.
TINC EL MEU DESIG és una acció educativa vinculada a aquesta exposició i a un projecte de creació col·lectiva (a desenvolupar durant el curs escolar 2018-19) que ens esperona el desig de creure, és a dir, ens afavoreix l’assoliment d’un estat on és possible imaginar que la realitat pot ser d’una altra manera i és a partir d’aquesta capacitat d’imaginar, que el canvi (social, polític...) pot esdevenir, malgrat l’oposició o la por pròpies del pensament lògic.
Tinc el meu desig és una acció amb la qual podem experimentar com s’inicia un procés de creació col·lectiva amb l’art contemporani com a eina metodològica.
OBJECTIUS DE L'ACCIÓ TINC EL MEU DESIG
- Conèixer el Centre d’Art LO PATI. Un centre d’art contemporani i pluridisciplinari; des de les arts visuals a la música, passant pel cinema o les arts escèniques. Amb l’obra d’artistes en actiu que aborden temes d’actualitat i proximitat per al públic del present, un art que fuig de l’autocomplaença del passat per esdevenir un agent actiu per al canvi social.
- Conèixer l’exposició El desig de creure. Una exposició d’art contemporani on set artistes exploren el fenomen de la màgia a partir de les circumstàncies que la rodegen i la predisposició del públic a creure-hi. L’exposició és a cura de Cèlia del Diego i reuneix l’obra de: Lúa Coderch, Enric Farrés, Jordi Ferreiro, Christian Jankowski, Julia Montilla, Dani Montlleó i João Onofre.
- Conèixer el projecte Això no és un simulacre. Un projecte per a col·lectius, en especial adolescents i joves, a desenvolupar durant el curs escolar 2018-19.
OBJECTIUS DEL PROJECTE AIXÒ NO ÉS UN SIMULACRE
- El desenvolupament personal i social per mitjà de l’art contemporani com a eina de transformació.
- La producció d’un projecte de creació col·lectiva a partir de continguts que proposa el grup i les metodologies pròpies de l’art contemporani.
- La millora d’algun aspecte de la realitat immediata del grup.
- Conèixer com s’inicia un procés de creació col·lectiva a partir de les metodologies pròpies de l’art contemporani.
METODOLOGIA
La metodologia d’aquesta acció està basada en els processos de creació col·lectiva de l’art contemporani, tot partint de l’imaginari personal per crear una obra coral.
L’acció es desenvolupa al llarg d’una sessió de dues hores durant la qual es proposaran diferents activitats:
- Activitats d’introducció, amb els continguts que ens ofereix l’exposició i l’acció a desenvolupar.
- Activitats d’activament, amb jocs i exercicis corporals i vocals.
- Activitats de reflexió, amb dinàmiques que facilitin l’expressió i comunicació de tots els membres del grup.
- Activitats de creació amb els continguts que aporta l’exposició, l’activitat i els membres del grup i el llenguatge del cos, la veu i l’espai.
Compartir en