Buscador
Lo Pati
"Wonders", de Carles Congost
Archivo

"Wonders", de Carles Congost

L'artista presenta el treball premiat en la 2a convocatòria del premi LOOP / XAV / ASM

10 de desembre de 2016

Lo Pati - Centre d'Art


Wonders de Carles Congost (Olot, 1970) va ser la proposta guanyadora de la 2a edició del Premi de Videocreació impulsat per LOOP Barcelona, la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya (XAV) i l’Arts Santa Mònica. Estrenada el maig d'este any inaugurant la 14a edició del Festival LOOP Barcelona, Wonders qüestiona el model cultural, social i econòmic del món de la cultura de masses utilitzant recursos propers al biopic musical i la performance per analitzar la figura del “one-hit wonder”, probablement una de les més simptomàtiques del paradigma neoliberal que ha impregnat totes i cadascuna de les esferes del món global les darreres tres dècades.

Lʼexpressió “one-hit wonder” servix, en la indústria discogràfica, per a anomenar aquells que han assolit lo reconeixement massiu de manera fugaç gràcies a un sol single. Alguns dʼestos èxits són, fins a cert punt, efímers a propòsit, productes creats per raons humorístiques o per aprofitar una novetat en la cultura popular però, en la majoria dels casos, implica a músics seriosos i entusiastes que sʼesforcen a continuar les seues carreres quan la popularitat decau, tal és lo cas de Dennis Seaton i Michael Grant (membres del grup Musical Youth). A principis de la dècada dels vuitanta, Musical Youth va aconseguir una forta repercussió mundial gràcies al seu primer àlbum “The youth of today” i, molt especialment, al senzill “Pass the dutchie” que va vendre cinc milions de còpies a arreu del món i va optar a un Grammy. A Wonders, ambdós músics sʼinterpreten a ells mateixos a partir dʼuna sèrie dʼintervencions guionitzades que sʼintercalen amb dʼaltres moments més personals on expliquen anècdotes de la seua pròpia vida, i on los textos del guió són concebuts per ser llegits, recitats i cantats pels dos músics, partint dʼun encàrrec específic a lʼassagista Eloy Fernández Porta, que fa una aportació reflexiva i poètica al fenòmen del megahit.

Wonders enllaça i sʼemparenta amb un altre treball recent de Congost, Abans de la Casa / Un biopic inestable a través del Sonido Sabadell (2015) amb qui compartix lʼaportació de personatges diversos que obren altres perspectives, lo relat fragmentat i la subversió de gèneres. Però a Wonders lʼinterès temàtic se centra molt més en la idea de lʼartista com a producte, on “one-hit wonder” s'entèn com a una figura complexa i paradigmàtica del nostre temps, lʼanàlisi del qual pot remetreʼns al funcionament dʼaltres àmbits de la societat i la cultura.

Dissabte 10 de desembre

19:30 Presentació de Wonders de Carles Congost

20:30 Evripidis And His Tragedies

Entrada gratuïta

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario de Pascua 2024:

Viernes Santo de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, sábado de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, domingo de 11:00h a 14:00h.
Lunes de Pascua cerrado.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024