Buscador
Lo Pati
mónANIMAT, curtmetratges d'animació
Archivo

mónANIMAT, curtmetratges d'animació

Una sessió de curtmetratges a la plaça del Centre d'Art

Dimarts 5 de juliol del 2016, 22:30h

Lo Pati - Centre d'Art


mónANIMAT és un programa de curts d'animació que forma part de la secció L'Aluet de mónFILMAT. Un programa, seleccionat per Xavier Miró, on la imaginació és lo paisatge. Lo viatge, la descoberta i la invenció s'encarnen a cop de llapis i colors en unes històries que fan viatjar al far west, de turistes per la Xina, a passejar-nos pel país dels somnis un nit d'insomni, a ser inventors de joguines de corda o a vere la guerra com un espai per als super-herois. Tots los curts són en versió original subtitulada en castellà o català.

Até a china (15') de Marcelo Marao (Brasil 2015). Un turista en terres xineses on, amb actitud irònica, lo narrador mos relata tot lo viatge des de l’experiència de la porta d’embarcament al país d'origen a la vida urbana del país descobert. S'ha vist al Vagrant Film Festival de Bielorússia, al Sky Film Festival de Banyoles i al Festival Internacional de Curtas do Rio De Janeiro, entre d'altres.

Kovbojsko (Cowboyland) (5') de David Stumpf (Eslovàquia 2015). Un presoner s’escapa de la presó i roba un banc. Amb un tradicional inici de moltes històries del far west, original proposta amb el western com a paisatge. que parla de la justícia. Estrenat al Anca International Animation Festival d'Eslovàquia a finals de 2015, ha estat seleccionat en multitud de festivals com Ammar Popular Film Festival d'Iran, Monstra - Festival De Animação de Lisboa o Stuttgart International Festival Of Animated Film.

Doce ipê amarelo (17') de Jhonatan Luiz (Brasil 2015). Una nit d'insomni una nena realitza un viatge fantàstic. Un trepidant recorregut per indrets, personatges i situacions que desborden fantasia i creativitat on lo paisatge és lo món dels somnis. Des del Festival de Cinema de Caruaru de Brasil a finals de 2015, s'ha vist en festivals com Festival Européen du Court Métrage de Bordeaux, l'Athens Animfest o el Ecozine Film Festival de Zaragoza, i ha estat seleccionat pel proper Zinebi de Bilbao.

Portrait of a Wind-up Maker (5') de Darío Pérez (Espanya 2015). Reflexió de vida al voltant de l’ofici de constructor de joguines de corda. Chema, un arquitecte espanyol que ha marxat a Amsterdam, reconstruix la seua vida creant joguines de corda amb objectes reciclats. Poètic i emotiu, ha estay al Ficci - Festival Internacional de Cartagena de Indias, al Non Stop Barcelona Animació o, el mes passat, al One Shot Yerevan d'Armènia.

Cartas a Superman (16') de David Fidalgo Omil (Espanya 2016). Emotives cartes d’un fill a son pare que està a la guerra. Paisatge de guerra per a un curt d’animació aparentment senzill que evoca la figura del pare com a superheroi. Òpera prima del seu director, és l'estrena a Espanya, que ja fins ara s'ha vist només al Ipiales Cine Sin Fronteras de Colòmbia.

D'accés gratuït, la projecció serà a la fresca, a la plaça entre el Centre d'Art i el Museu de les Terres de l'Ebre, dimarts 5 de juliol a les 22:30h. 

 

 

Compartir en

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario de Pascua 2024:

Viernes Santo de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, sábado de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, domingo de 11:00h a 14:00h.
Lunes de Pascua cerrado.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024