Buscador
Lo Pati
Cinema al Pati: Dones i violència
Archivo

Cinema al Pati: Dones i violència

3a edició del cicle "Una mirada universal al fenomen de la violència contra les dones"

25 i 26 de novembre 2016

Casal Municipal / Lo Pati - Centre d'Art


Una mirada universal al fenomen de la violència contra les dones és un projecte coorganitzat per SIE (Servei d’Intervenció Especialitzada) de les Terres de l’Ebre, SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) del Consell Comarcal del Montsià, Pla de Polítiques de Dones de l’Ajuntament d’Amposta i Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, amb l'objectiu és abordar i reflexionar sobre el fenomen de la violència de gènere des d’un punt de vista universal, cinematogràfic i amb segell d’autor, amb treballs que dificilment poden ser vistos fora dels circuits habituals.

En esta tercera edició, tres llargmetratges (dos de ficció i un documental), un espectacle de dansa i un taller: l'estrena al país de Oscuro animal (Felipe Guerro. Colòmbia 2016), presentada al Festival de Rotterdam este mateix any, i que parla -sense paraules- de tres dones que han de refer la seua vida després de la guerra; la sueca Flocken (Beata Gårdeler. Suècia 2015), un intens drama sobre una xiqueta que assegura haver estat violada per un company de classe i a qui ningú creu; i Madres invisibles (Lorenzo Benítez. Espanya 2016), un drama social sobre una mara soltera al Marroc actual, i on comptarem amb la presència del seu director per presentar-la. Totes les projeccions seran al Casal Municipal d'Amposta, i l'entrada és gratuïta.

A banda, dos activitats més complementen lo programa: un taller a càrrec de l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta, ETcA, "Teatre imatge: una eina creativa d'intervenció social" (amb inscripció prèvia); i una performance a càrrec de la Companyia Jove Marau (Maria Lozano), on los ballarins interpreten diferents situacions i/o conflictes en les relacions de parella. Dimecres 23, al Casal Municipal, l’alumnat de l’INS Ramon Berenguer IV durà a terme una breu representació teatral amb l’objectiu de despertar la consciència social respecte a les violències que s’exercixen contra les dones.

Podeu descarregar el programa en pdf al link de l'esquerra. Totes les activitats són d'entrada gratuïta

 

PROGRAMACIÓ 2016

Divendres 25 de novembre

12:00 Casal Municipal. Taller “Teatre Imatge: una eina creativa d'intervenció social”, ETcA

20:00 Lo Pati: Performance a càrrec de Companyia Jove Marau (Maria Lozano)

21:00 Casal Municipal. Projecció de “Flocken” (Suècia, 2015) de Beata Gårdeler

 

Dissabte 26 de novembre

18:00 Casal Municipal. Projecció de “Oscuro animal” (Colòmbia, 2016), de Felipe Guerrero

20:00 Casal Municipal. Projecció de “Madres invisibles” (Espanya, 2016), de Lorenzo Benítez

Compartir en

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario de Pascua 2024:

Viernes Santo de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, sábado de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, domingo de 11:00h a 14:00h.
Lunes de Pascua cerrado.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024