Buscador
Lo Pati
Activitats cinematogràfiques a Lo Pati
Archivo

Activitats cinematogràfiques a Lo Pati

5 i 6 de juliol, una sessió de curtmetratges d'animació i un diàleg entre Albert Serra i Christophe Farnarier

5 i 6 de juliol de 2016

Lo Pati - Centre d'Art


De l'1 al 9 de juliol, mónFILMAT contagia les Terres de l'Ebre de cinema utilitzant diversos espais. Al Centre d'Art Lo Pati acollim dos propostes totalment diferents: una projecció de curtmetratges d'animació i un diàleg entre dos directors de cinema.

DIMARTS 5 DE JULIOL a les 22:30, una selecció de curts d'animació on la imaginació és lo paisatge, que es veran a l'Aparador del Centre d'Art, on lo públic estarà assegut a la plaça entre el Museu i Lo Pati. Lo viatge, la descoberta i la invenció s'encarnen a cop de llapis i colors en unes històries que fan viatjar al far west, de turistes per la Xina, a passejar-nos pel país dels somnis un nit d'insomni, a ser inventors de joguines de corda o a vere la guerra com un espai per als super-herois. Tots los curts són en versió original subtitulada en castellà o català.

Até a china (15') de Marcelo Marao (Brasil 2015)
Kovbojsko (5') de David Stumpf (Eslovàquia 2015)
Doce ipê amarelo (17') de Jhonatan Luiz (Brasil 2015)
Portrait of a Wind-up Maker (5') de Darío Pérez (Espanya 2015)
Cartas a Superman (16') de David Fidalgo Omil (Espanya 2016)

 

DIMECRES 6 DE JULIOL a les 20:00, un diàleg entre dos directors, Albert Serra, que acaba de rebre el guardó Jean Vigo 2016 per "La mort de Lluís XIV", pel·lícula presentada al Festival de Canes fa just dos mesos; i Christophe Farnarier, director de "El perdut", presentada al Festival de Málaga i que es projectarà el dia després a mónFILMAT.

Què tenen els territoris amb fortes forces telúriques que influeixen d’aquesta manera en els directors i els personatges, perduts uns i altres en el paisatge? Christophe Farnarier, resident a Banyoles, va ser el director de fotografia d'Honor de cavalleria d’Albert Serra, on un Don Quixot trasbalsat i un Sancho Panza en hores baixes discurrien per paisatges eterns; Serra va dirigir El cant dels ocells, amb direcció de fotografia de Jimmy Gimferrer (nascut a Banyoles) i Eduard Grau, on tres reis mags deambulaven per paisatges islandesos; Gimferrer va dirigir també la fotografia d'Història de la meva mort d’Albert Serra, on Vicenç Altaió i Dràcula es trobaven en el temps de transició. Serra i Farnarier estaran al Centre d’Art Lo Pati per parlar de tot això. O de ratafia. O d’alguna altra cosa.

 

mónFILMAT - Festival Internacional de Cinema i Paisatge

Lo festival s'inaugurarà el divendres dia 1 de juliol amb La propera pell d'Isa Campo i Isaki Lacuesta, protagonitzada per Emma Suárez, Sergi López i Àlex Monner, i comptarà amb la presentació de Sergi López.

Amb més de 20 pel·lícules independents i d'autor, una selecció de curtmetratges seleccionats entre els més de 150 rebuts, projeccions a l'aire lliure en llocs emblemàtics i la recuperació del Casino Amposta com a centre del festival, al llarg dels nou dies se presentaran pel·lícules com El perdut de Christophe Farnarier (Biznaga de Plata a Màlaga a la millor pel·lícula, director i actor); l'estrena espanyola d'I Am Belfast de Mark Cousins (lo director de The Story of Film: An Odissey); Valley of Love de Guillaume Nicloux (protagonitzada per Isabelle Huppert i Gérard Depardieu); Sunset Love de Terence Davies, meravellosa pel·lícula ambientada a l'Escòcia rural; o la polonesa Demon, del recentment desaparegut Marcin Wonra.

Podeu descarregar-vos la graella en pdf AQUÍ. Consulteu www.monfilmat.cat per conèixer tota la programació

 

Compartir en

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario de Pascua 2024:

Viernes Santo de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, sábado de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, domingo de 11:00h a 14:00h.
Lunes de Pascua cerrado.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024