Buscador
Lo Pati
La pre-estrena de “Mustang” inaugura el cicle de pel.lícules al voltant de la violència contra les dones
Archivo

La pre-estrena de “Mustang” inaugura el cicle de pel.lícules al voltant de la violència contra les dones

20 i 21 de novembre 2015

Casal d'Amposta


Amb l'objectiu d'abordar i reflexionar sobre el fenomen de la violència de gènere des d’un punt de vista universal, cinematogràfic i amb segell d’autor, amb treballs que dificilment poden ser vistos fora dels circuits habituals, Una mirada universal al fenomen de la violència contra les dones és un projecte coorganitzat per SIE (Servei d’Intervenció Especialitzada) de les Terres de l’Ebre, SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) del Consell Comarcal del Montsià, Pla de Polítiques de Dones de l’Ajuntament d’Amposta i Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre. Les projeccions, d'entrada gratuïta, seran al Casal Municipal d'Amposta

Entre els films que es projectaran hi ha la pre-estrena de la pel·lícula turca Mustang, seleccionada als Oscar a Millor Pel.lícula Estrangera i que arribarà a les pantalles comercials a principis de l’any vinent; els documentals Romper el silencio (Marroc, 2014) de Hind Bensari, basat en la història d’una noia de setze anys que es suïcida després de ser forçada a casar-se amb el seu violador; Status Quo? The Unfinished Business of Feminism in Canada (Canadà 2012), de Karen Cho, sobre el feminisme al Canadà; i Chicas nuevas 24 horas (Espanya 2015), de Mabel Lozano, sobre la lacra de la prostitució i la universalitat del negoci que suposa, un treball presentat que investiga en la universalitat de la lacra de la prostitució, i on comptarem amb la presència d'Adriana Gil-Juárez de SICAR per parlar-ne després de la projecció.

 

PROGRAMACIÓ

Divendres 20 de novembre. Casal Municipal

18:30 Romper el silencio (Marroc 2014, 46′, VOSE)

Documental de Hind Bensari. La història d’Amina Filali, una noia de 16 anys que es va suïcidar després de ser forçada a casar-se amb l’home que l’havia violat, va afectar tant la directora d’aquest documental que la va portar de tornada al Marroc, el seu país d’origen, per a investigar la situació de les dones violades. El resultat és un calidoscopi incòmode i inquietant que mostra un país on el sexisme és sistemàtic, però on la directora dona veu a aquells que fins ara no l’han tinguda.

  

19:30 Inauguració institucional

20:00 Mustang (Turquia 2015, 97’, VOSE)

Dirigida per Deniz Gamze Ergüven. Ficció. Cinc germanes van a viure amb els seus avis després de la mort dels seus pares i això provoca que es vegin privades de la llibertat que havien tingut anys enrere. Estimulant i lúdica, parla de l’adolescència segrestada dins una història on es mescla religió i política i on l’integrisme esdevé un corsé opressor. La directora turca aconsegueix, amb el seu primer llargmetratge, un dels més sorprenents retrats d’un país que lluita per la seua identitat. Encertadament anomenada la Vírgenes suicidas turca, Mustang ha sigut seleccionada als Oscar a Millor Pel.lícula Estrangera; presentada a Cannes 2015, ha passat pels festivals de Donosti, SEMINCI de Valladolid (on s'ha emportat l'Espiga de Plata) i Sevilla (premi del públic), i s’estrenarà al març de 2016.

 

Dissabte 21 de novembre. Casal Municipal

18:30 Status Quo? The Unfinished Business of Feminism in Canada(Canadà 2012, 87’, VOSC)

Documental de Karen Cho inèdit al nostre país. El feminisme ha canviat la manera com vivim, però quina és la importància que té actualment? Com ha evolucionat i com ha afectat les relacions humanes? Un documental, inèdit al nostre país, on la directora combina material d’arxiu i històries contemporànies en un relat que recorre la violència contra les dones, l’avortament i la infància des del 1967 fins l’actualitat.

 

20:00 Chicas nuevas 24 horas (Espanya 2015, 70’)

Dirigida per Mabel Lozano. La prostitució i la trata de dones entesa com una lacra mundial, un servei sempre disponible, un negoci sense miraments, cruel i inhumà. L’actriu, presentadora i directora ha aconseguit un treball que mostra, de primera mà i sense filtres, com és la vida de les que han arribat aquí sense saber ni com, la doble moral imperant i la banalització d’un dels problemes més greus i complexos actualment. Un dels documentals de l’any, que pretén anar més enllà, a l’arrel del problema, i que s'està projectant en les comunitats originàries més febles i “punts de partida” de la trata. Aquest dies s'està presentant en molts esdeveniments i festivals amb un enorme èxit de públic.

 

 

Compartir en

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario de Pascua 2024:

Viernes Santo de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, sábado de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, domingo de 11:00h a 14:00h.
Lunes de Pascua cerrado.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024