Buscador
Lo Pati
Presentació de l'Irradiador
Irradiador

Presentació de l'Irradiador

Lo Pati, Mèdol i l'Associació d'Artistes Visuals de les Comarques del Sud actualitzen L’Irradiador.

27 de març de 2024 a les 12:00h.

Centre d'Art Lo Pati.


El directori de professionals de les arts plàstiques i visuals a la demarcació de Tarragona inclou fitxes de cent vuit artistes contemporanis.

El projecte vol fomentar un espai de comunicació i intercanvi entre els artistes, el públic i els altres agents culturals.

Donar visibilitat als artistes plàstics i visuals del territori. Aquest és l’objectiu amb el qual, l’any 2012, es va crear L’Irradiador, impulsat pel Centre d’Art de Tarragona i Lo Pati, Centre d'Art Terres de l’Ebre. El projecte va reunir un directori amb cinquanta-dos artistes del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb la intenció d’enfortir el context cultural local i afavorir un marc de creixement i consolidació professional pels creadors. 

Ara, més de deu anys més tard, el projecte s’ha actualitzat amb l’objectiu de confirmar l’excel·lència i el bon nivell de les propostes artístiques existents a les nostres comarques i oferir un marc de visibilització adequat. Artsud - Associació d'Artistes Visuals Comarques del Sud, el Centre d’Art Lo Pati d’Amposta i Mèdol, Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona, amb l’assessorament d’artistes de referència al territori, han fet un nou mapatge de l’ecosistema artístic de la demarcació i han incorporat seixanta nous artistes a la base de dades a través d’un comitè que s’ha encarregat de validar la trajectòria professional dels candidats.

El directori web de L’Irradiador s’allotja a la pàgina de Lo Pati (www.lopati.cat) i més enllà de fomentar un espai de comunicació i intercanvi entre els artistes, el públic i altres agents culturals de les arts visuals contemporànies, vol esdevenir una marca visible incorporada en la programació dels centres i les institucions culturals, tant del territori com de fora de la demarcació. Per això, el projecte anirà acompanyat d’accions, trobades i estratègies de difusió com entrevistes i col·laboracions als mitjans especialitzats. En l’actualitat aquest arxiu és útil per a la programació de i Lo Pati i Mèdol.

Un 40% de dones

L’actualització del directori ha permès de conèixer nova informació clau del sector, com el nombre d’artistes residents a l’estranger (més del 10%), les xifres de gènere (el 40% són dones) o el nombre d’artistes presents a les col·leccions (40% aproximadament). Aquestes xifres serviran també per a reflexionar sobre els reptes del sector referents a la diversitat en la representació d’artistes tenint en compte criteris d’interseccionalitat i l’existència de diferents discriminacions estructurals tant al món de l’art, com a la resta de la societat.

 

ACTIVITATS

12:00 h. Roda de Premsa. Presentació pública amb l’assistència dels artistes i del comitè tècnic i assessor 2023.

12:30h. Espai de debat. Propostes de futur per l’arxiu.

13:30h Paella a la plaça del Centre d’Art Lo Pati.

 

INSCRIPCIONS (Fins el diumenge 24 de març)info@lopati.cat

 

+ INFORMACIÓ: Podeu contactar amb el comitè tècnic i assessor a través del correu electrònic: arxiu.irradiador@gmail.com

Otras ediciones Otras ediciones
Convocatoria BIAM 2024
Convocatorias
Hasta el 2 de mayo de 2024.
Convocatoria BIAM 2024
Ampliar
Convocatoria Eufonic / Lo Pati
Convocatorias
Hasta el 11 de febrero de 2024.
Convocatoria Eufonic / Lo Pati
Ampliar
Convocatoria de Intercambio entre Lo Pati i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona.
Convocatorias
Del 16 de octubre al 14 de noviembre de 2023.
Convocatoria de Intercambio entre Lo Pati i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona.
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario:

De miércoles a sábado de 17:00h. a 20:00h. Domingos de 11:00h. a 14:00h.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024