Buscador
Lo Pati
visita guiada Abans el llenguatge amb Nora Ancarola
Exposiciones

visita guiada Abans el llenguatge amb Nora Ancarola

LO PATI organitza una visita guiada a la mostra Abans el llenguatge / Antes del lenguaje amb l'artista argentina Nora Ancarola

Dissabte 15 de gener a les 17:00h.

Centre d'Art Lo Pati


 L'exposició reflexiona sobre la comunitat, les fronteres i el llenguatge i és fruit d'un treball col·laboratiu
► La visita està prevista per dissabte 15 de gener de 2022 a les 17h amb inscripció a info@lopati.cat

El dissabte 15 de gener de 2022 a les 17h, Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre a Amposta ha programat una visita a l’exposició 'Abans el llenguatge / Antes del lenguaje’ de l’artista visual Nora Ancarola (Buenos Aires, 1955). L'autora guiarà els visitants per una mostra que reflexiona al voltant de tres eixos temàtics (la comunitat, la frontera i el llenguatge).

L'exposició consta de sis instal·lacions artístiques a l'espai expositiu a Lo Pati; el segon bloc és el que han anomenant accions deslocalitzades que s'han desenvolupat conjuntament amb la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre i ESARDI - Escola d’Art i Disseny d’Amposta i per acabar una col·laboració amb La Caníbal Edicions, que a tall de catàleg de l'exposició ha publicat un diari que recull articles filosòfics i de crítica d'art per aprofundir des de la vessant teòrica sobre tots aquells temes que nodreixen l'exposició.

Fruit de les accions deslocalitzades, a la plaça Mari Chordà (ubicada al davant de Lo Pati) es podrà veure la instal·lació Ebre, Frontera encarnada formada per pedres portades des del Poble Vell de Corbera d'Ebre, destruït durant la Guerra Civil. Al seu damunt s'hi poden llegir paraules com restauració, resiliència i reparació. A l'interior de la sala destaca la vídeoinstal·lació On la_llengua per veniramb projeccions que relacionen el llenguatge amb les diferències sexuals, la memòria i les qüestions d'exclusió social. El projecte va rebre l'any passat la Beca Multiverso 2019 a la Creació en Videoart de la Fundació BBVA, amb la col·laboració del Museu de Belles Arts de Bilbao i es presenta per primera vegada en públic a Lo Pati.
 

Nora Ancarola (Buenos Aires, 1955) viu i treballa a Barcelona des de l’any 1978. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. També s’ha format sobre teoria i pràctica de l'art contemporani, tècniques, processos i expressions audiovisuals a Buenos Aires, Copenhaguen i Roma. Ha estat docent a l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja i ha dirigit l’espai d'art contemporani MX ESPAI 1010. El seu treball està estretament relacionat amb la capacitat dels llenguatges artístics per aportar noves lectures als relats històrics i, a més, aposta per la utilització dels processos creatius per gestionar el malestar individual com a element de transformació social, amb una clara consciència crítica i inclusiva. El seu art fuig de la contemplació estètica i situa l’espectador en una posició proactiva, de vegades incòmoda.

Compartir en

Altres activitats Altres activitats
Oscar Martín, Meta Music Machines
Exposiciones
Del 24 de agosto al 17 de septiembre. Inauguración 24 de agosto a las 19:00h.
Oscar Martín, Meta Music Machines
Ampliar
Artista de poble
Exposiciones
Del 17 de junio al 30 de julio de 2023. Inauguración 17 de junio a las 19:00h.
Artista de poble
Ampliar
Clausura 'El valor de la sal'
Exposiciones
Diumenge 30 d'abril a les 12:00h.
Clausura 'El valor de la sal'
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario de visita

Miércoles, jueves, viernes y sábados de 17:00h. a 20:00h.
Domingos de 11:00h. a 14:00h.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2023