Buscador
Lo Pati
Eufònic Urbà
Notícies

Eufònic Urbà

Eufònic Urbà 2021: 4, 5 i 6 de febrer a l’Arts Santa Mònica.

4,5 i 6 de febrer de 2021.

Arts Santa Mònica - Barcelona


Eufònic Urbà arriba el 2021 a la seva vuitena edició, presentant en diversos espais de l’Arts Santa Mònica de Barcelona el seu diàleg entre les arts sonores, visuals i digital-performatives. L’extensió urbana del festival de les Terres de l’Ebre celebrarà, del 4 al 6 de febrer, una desena d’actuacions i intervencions, a més d’inaugurar les instal·lacions artístiques, que es podran visitar fins el 28 de febrer.

Tota la programació es revelarà a principis d’any, però ja es poden avançar alguns noms destacats com el del creador multimèdia Tomonaga Tokuyama, que presentarà una instal·lació visual i auditiva fonamentada, com tota la seva obra, en la programació informàtica. L’artista japonès, resident a París, entén “l’arquitectura com a hardware i la instal·lació com a software” a l’hora d’interactuar amb l’espai i amb els sentits del públic. A Barcelona i comissariada per Arnau Horta, crearà una obra pertanyent a la seva sèrie f (), on servint-se d’uns tubs de llum reactius al so genera un flux d’energia invisible, creant ones de so a mesura que topen les molècules d’aire, representant així un model extremadament minimalista de com l’ésser humà percep l’univers. A banda de les seves pròpies creacions, Tokuyama ha desenvolupat eines de disseny arquitectònic per a arquitectes com Kengo Kuma i Junya Ishigami, i és, a més, un col·laborador habitual del reconegut compositor electrònic i artista visual Ryoji Ikeda, participant en obres com supercodex, test pattern, the radar o també cyclo, projecte conjunt amb l’alemany Carsten Nicolai/Alva Noto.

Eufònic Urbà també presentarà nous treballs de la cantautora electrònica Ro.e, artista basca que viu a Suècia, en la que serà la seva primera actuació a la capital catalana; i de l’experimentadora de l’art sonor Lina Bautista, amb la instal·lació artística Kilobots, sorgida de la feina desenvolupada amb tecnologia en codi com a part de la Beca al Lab d’interacció d’Hangar Centre de Producció i Recerca d’Arts Visuals.

Com de costum, també es presentarà una selecció de les millors actuacions i propostes experimentals del festival mare que té lloc a finals de cada estiu. Enguany l’extensió urbana recontextualitzarà propostes com l’espectacle de dansa i so de la ballarina Carme Torrent amb l’experimentador sonor Ferran Fages; el folklore gallec revisitat per Lume; la peça de cine-concert de David Aguilar i Ánder Fernández, creada en residència a Balada en col·laboració amb el Centre d’Art Lo Pati; o la performance dialogada d’Ilaria Sartori i Eloisa Matheu, responsables de dues activitats participatives a l’agost portades a terme enmig del Delta de l’Ebre.

Totes les activitats són d’entrada gratuïta i d’aforament limitat.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Programació 2024
Notícies
Any 2024.
Programació 2024
Ampliar
Premi ACCA
Notícies
Març de 2023.
Premi ACCA
Ampliar
Col·lecció Nacional d'Art Contemporani
Notícies
2023.
Col·lecció Nacional d'Art Contemporani
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024