Buscador
Lo Pati
Residències Eufònic / Lo Pati - Projectes seleccionats
Notícies

Residències Eufònic / Lo Pati - Projectes seleccionats

Les residències artístiques d’Eufònic a Lo Pati exploraran el canvi climàtic, els llamps del temporal Glòria i l’autoretrat del paisatge

Presentació última setmana d'Agost, en el marc del Eufònic.

Balada - Delta de L'Ebre.


  • En total s’han seleccionat tres projectes presentats pels artistes Nuno Vicente, Elsa Paricio i David Aguilar & Ander Fernandez

 

Tot i la incertesa generada per la pandèmia de la Covid-19, l’engranatge de la cultura no s’atura. Així, Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre i Eufònic, el festival d’Arts Sonores i Visuals a les Terres de l’Ebre, ja han escollit els projectes que es desenvoluparan, al llarg de l’estiu, a la residència d’artistes que Lo Pati té a Balada, al cor mateix del delta de l’Ebre. Els resultats d’aquests treballs inspirats en el paisatge del delta i amb referències explícites al temporal Glòria i a la fragilitat d’un espai en retrocés i regressió des de fa dècades, es presentaran en el marc d’Eufònic 2020, l’última setmana d’agost.

Així els treballs seleccionats són El ornitólogo Amador, de Nuno Vicente (Chartres, 1981), un projecte inspirat en la Teoria Gaya de James Lovelock, qui considera el planeta com un organisme viu, on tot està connectat, una teoria que amb el canvi climàtic encara ha guanyat més pes. Cartografía de un rayo, de David Aguilar (Iruña, 1979) i Ander Fernandez (Donostia, 1981), que realitzaran una exploració sonora i visual en forma de diari tot recorrent els llocs on van caure els llamps del temporal Glòria. I finalment, Temps de l’Ebre d’Elsa Paricio (Madrid, 1985), una sèrie d’autoretrats realitzats pel propi paisatge, a partir de recipients de vidre que contenen aigua i tinta. El temps i la intempèrie van evaporant l’aigua i imprimint una mena d’espectrograma al recipient.

El jurat integrat per Vicent Fibla, director d’Eufònic; Aida Boix, directora de Lo Pati; i Arnau Horta i Alba G. Corral, comissaris d’Eufònic, ha escollit aquests tres projectes d’entre una vintena de propostes i en destaquen els diferents formats proposats: la instal·lativa, en el cas de Vicente; la performativa, en el d’Aguilar i Fernandez; i l’expositiva, en el de Paricio.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Programació 2024
Notícies
Any 2024.
Programació 2024
Ampliar
Premi ACCA
Notícies
Març de 2023.
Premi ACCA
Ampliar
Col·lecció Nacional d'Art Contemporani
Notícies
2023.
Col·lecció Nacional d'Art Contemporani
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024