Buscador
Lo Pati
“De la Terra al Plat” de Tatiana M. Melo amb tutoria de Carla Boserman.
Arxiu

“De la Terra al Plat” de Tatiana M. Melo amb tutoria de Carla Boserman.

“De la Terra al Plat” de Tatiana M. Melo amb tutoria de Carla Boserman.

Del 28 d'octubre al 5 de novembre.

Baladre Residència d'Artistes


Projecte seleccionat en la modalitat d'intervenció en relació amb la natura i el paisatge dins la convocatòria Art Jove 2017, de Sala Art Jove en col·laboració amb Lo Pati.

 

Una activitat que es desenvoluparà del 28 d'octubre al 5 de novembre a la residència Baladre de Lo Pati a Balada.

El projecte planteja una investigació entorn a la ceràmica com a matèria primera, defensant-la com a un material pròxim, ecològic i durable, per reflexionar entorn al temps d’ús i vincle que es crea amb els objectes i com les característiques dels materials i processos que els conformen, determinen la relació que hi establim. En el projecte, la reivindicació de l’afecte cap als objectes passa per la presa de consciència del material emprat i l’experiència del seu procés de producció: es construirà un torn, un forn, i l’utilitari ceràmic, per, finalment, donar-li un ús. Un posicionament contra la sobreproducció i abundància d’objectes de vida curta i obsolescents.

El projecte compta amb la col·laboració de l’artista Joana Capella, que oferirà pa durant els dies de la trobada.

 

Programa:

Dissabte 28 i diumenge 29 d’Octubre: Construcció de l’utilitari ceràmic per cuinar i menjar (plats, bols, gots, olles...).

Dilluns 30 d’octubre: Forn balena per coure la ceràmica i aprofitar l’energia residual per cuinar, amb Tatiana m Melo i Gorka Martín.

Dimarts 31 d’octubre: Forn balena, amb Tatiana m Melo i Gorka Martín Forn de Raku, amb Montserrat Ayala i Tatiana m Melo.

Dimecres 1 de novembre (Dia de tots Sants) DIA DE RAKU: El Raku és, una complexa alquímia en la que intervenen els quatre elements (terra, foc, aigua i aire) de la que resulten unes peces úniques. El ritual consisteix en fer, decorar i coure les increïbles ceràmiques en les que acabarem bevent té al final del dia (és un procés rodó que es comença i s’acaba el mateix dia).

Dijous 2 de novembre: Forn de sal i sulfats, amb Tamás Fehérváry Forn escultura Temazcál, amb Montserrat Ayala .

Divendres 3 de novembre: Polirem, brunyirem i engalbarem les peces de ceràmica realitzades el primer cap de setmana (28 i 29 d’octubre).

Dissabte 4 de novembre: Encesa dels forns, cuita de l’utilitari ceràmic i aprofitament de l’energia residual per a preparar el dinar (Arròs del Delta).

Diumenge 5 de novembre: Obrim els forns. Recollida de peces.

 

La visita es podrà realitzar tots els dies de manera gratuïta.

El centre d’Art Lo Pati recomana l’assistència el dissabte 28, diumenge 29 o dimecres 1 de novembre per poder realitzar les peces de ceràmica que es couran el cap de setmana següent (4 i 5 de novembre).

Participar de la jornada té un preu de 15€ per persona per a cobrir menjars i despeses de materials. Els participants s’enduran a casa les peces creades i cuites durant l'estada.

 

Cal inscripció prèvia a: tatianamunozmelo@gmail.com

 

+ info:

https://www.lopati.cat/es/residencia/informacio/8/

http://saladartjove.cat/

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024