Buscador
Lo Pati
Berta Canela: Machirulos y siluros
Arxiu

Berta Canela: Machirulos y siluros

L'artista, seleccionada Sala Art Jove 2016, presenta l'exposició a l'aparador del Centre d'Art

del 5 al 26 de març de 2017

Aparador Lo Pati


Lo 1974 Ronald Lorkowsky va alliberar il·legalment 32 alevins de silurs procedents del riu Danubi a l'embassament de Mequinensa (Terol) per fomentar la seua pesca. Vint anys més tard, Oliver Portrat va completar la introducció amb una altra solta de 200 exemplars procedents del riu Po (Itàlia). Amb estos dos "machunos" s'inicia el turisme machirulo de pesca de silurs al Delta de l'Ebre, un fenomen organitzat i promogut des del mateix territori i internacionalment com a activitat econòmica, on agències internacionals organitzen estades per a aficionats a la pesca d'estos peixos incomestibles per l'excés de mercuri.

Berta Canela és l'artista seleccionada en la convocatòria Sala Art Jove 2016, i el seu treball ha comptat amb la tutoria de l'artista Jordi Mitjà, que l'ha acompanyat en lo procés de creació. Després de diverses visites i estades a la nostra residència de Balada, se presenta ara el resultat del treball: Machirulos y siluros s'apropia del bast arxiu d'imatges generades per estes pràctiques pesqueres, centrant-se en l'escena triomfant en la qual lo mascle posa al costat de la seua presam i s'articula com una proposta postal per incidir en este reclam publicitari basat en una repetició sistemàtica d'actituds machirules.

La inauguració de l'exposició serà el domenge 5 de març a les 12:00, coincidint amb lo primer Los Vermuts del Pati, amb la participació d'Amarantis DJ, nom de guerra de la coreògrafa i ballarina Amaranta Velarde quan se posa darrere els plats.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024