Buscador
Lo Pati
Varvara & Mar: Eufònic 2016
Arxiu

Varvara & Mar: Eufònic 2016

Dos instal·lacions de Mar Canet i Varvara Guljajeva obrin tres setmanes d'activitats del festival Eufònic

Del 19 d'agot a l'11 de setembre

Lo Pati - Centre d'Art i més espais


El català Mar Canet i l'estoniana Varvara Guljajeva formen Varvara & Mar són dos dels màxims representants de la línia de treball al voltant de la dadificació, amb un ús i desafiament molt particular de la tecnologia i la relació d’aquesta dins del món de l'art i del disseny, i es mouen entre les escultures cinètiques, la interacció i la ciber-identitat. Han mostrat les seues obres en un gran nombre d'exposicions, fires i festivals de caràcter internacional, i el 2014 van ser seleccionats per Google com un dels 3 millors equips d'artistes electrònics del món, comissionant -entre el gegant tecnològic i el centre d'art Barbican de Londres- la creació d'una nova obra d'art per a l'exposició Digital Revolution

La inauguració el divendres 19 d'agost a les 20:00h marca l'inici d'una sèrie d'inauguracions d'instal·lacions al llarg d'agost (l'hongarès Gábor Lázár, dia 20 al Castell de Miravet; lo català Aleix Fernández, dia 26 a l'Antic Moli d'Oli d'Ulldecona; la japonesa Kyoka, dia 27 a la Cisterna d'Alcanar) que culminaran los dies 1, 2, 3 i 4 de setembre a La Ràpita, Tortosa i Amposta amb actuacions audiovisuals, instal.lacions artístiques, accions sonores, tallers i actuacions en espais naturals. 

Tree of Hands (2015)

Tree of Hands crea una il·lusió digital immersiva i un paisatge misteriós, que flirtreja amb les idees sobre l’antropocè. Lo paisatge post-humà parla de les pors d'avui en dia: l’augment del nivell del mar, lo perill i la inseguretat de la tecnologia i els efectes imprevisibles de la natura i la biotecnologia en natros mateixos. Intentem imaginar-nos les conseqüències de la modificació genètica: sabem que els efectes són desconeguts, però Varvara & Mar han decidit crear un arbre genèticament modificat, o un arbre humà, amb mans en lloc de fulles, on totes les mans són creades pel públic a través del sensor, i memoritzades i traslladades a l’arbre.

WiFipedia (2015)

L’estiu del 2015 Varvara i Mar van portar a terme nombrosos escanejos de xarxes a Tallin, tant a peu com en bicicleta. En total van enregistrar 23.893 xarxes. Com que el seu interès és explorar la informació urbana i la densitat de la xarxa, lo projecte parla del paisatge digital de la ciutat i de la comunicació invisible que s’establix entre els seus habitants. Mitjançant una eina desenvolupada per ells mateixos que els permetia descobrir les comunicacions sense cables al seu voltant van registrar totes les xarxes, noms, adreces i geolocalització. I va ser sorprenent descobrir la quantitat d’informació que flota en l’aire, que es podria utilitzar per usos socials, culturals o estudis etnogràfics: mirant aquestes adreces, fàcilment se podia deduir quines corresponien a zones de negocis o residencials, barris benestants o no.

La gent tendix a personalitzar les seues xarxes i WIFI, intentant ser creatius, comunicatius o expressius. Aquí, les contrasenyes de 32 caràcters es convertixen en un mini-Twitter, que permet als artistes relacionar este fenomen fent públics los noms de les xarxes i les seues localitzacions, buscant lo sentit entre les comunicacions de la població, revelant una gran fotografia de la ciutadania i el paisatge digital de la ciutat.

 

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17h. a 20h.
Diumenges d'11h. a 14h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2025