Buscador
Lo Pati
Fermín Jiménez Landa guanya la BIAM 2016
Arxiu

Fermín Jiménez Landa guanya la BIAM 2016

Tretze artistes seleccionats en la 14a edició de la BIAM

del 12 de juny al 30 de juliol de 2016

Lo Pati - Centre d'Art


La BIAM - Biennal d'Art Ciutat d'Amposta ha anat evolucionant, des de 1989, com un potent aparador de la creació emergent del país i un dels certàmens que es proposa prendre el pols a la creació contemporània estatal. Per les diverses edicions de la BIAM ha passat bona part del panorama artístic estatal, tant en l'àmbit dels professionals implicats com a jurat com dels artistes presentats, i en aquesta catorzena edició, lo jurat -format per David G. Torres, crític i curador; Sabel Gavaldón, curador independent i investigador; Vanessa H. Sánchez, directora de la Galería Silvestre i Gerardo Peral, gestor cultural i director de la Fundació Blue Project; i Manel Margalef, director de la Biennal- ha seleccionat 13 artistes (veure llistat més abaix) per a formar part de l'exposició.

La instal·lació El lago de los cisnes de Fermín Jiménez Landa (Pamplona, 1979) ha guanyat aquesta catorzena edició del Premi Biennal d’Art Ciutat d’Amposta - BIAM, concurs organitzat per l’Ajuntament d’Amposta i dotat amb 4.000 euros. El lago de los cisnes és una instal·lació que consta de diverses taules, garrafes i ampolles d’aigua provinent del llac rus de Novodevichi a Rússia, que va inspirar el famós ballet de Tchaikovsky. L’artista reflexiona sobre el fetitxisme indefensable generat per un objecte líquid que no té sentit fora del seu context, i el públic ha de creure que aquesta aigua és d'on l'artista diu que és, en un acte de fe com si fos aigua beneïda. L'única diferència entre aquesta i una altra aigua qualsevol és que ha realitzat un ardu i costós viatge per arribar fins aquí des del llac de Novodevichy, una empresa difícil a escala logística, econòmica i burocràtica de difícil defensa en les duanes. 

 

Nou horari

La inauguració en domenge 12 de juny establia ja el nou horari d'obertura de Lo Pati, que passa d’obrir només dos tardes a la setmana a estar obert dijous, divendres i dissabtes a la tarda i diumenges al matí, en un esforç per apropar la creació contemporània al públic. 

- de dijous a dissabte, de 17:00 a 20:00

- domenges d'11:00 a 14:0

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024