Buscador
Lo Pati
Daniel Jacoby a #lopatitancat: Biwes
Arxiu

Daniel Jacoby a #lopatitancat: Biwes

L'artista presenta "Biwes" dins #lopatitancat, l'aparador del Centre d'Art

del 19 de març al 30 d'abril de 2016

Lo Pati - Centre d'Art


La proposta "Durant l’exposició el centre romandrà tancat", un cicle d'exposicions a cura de Cèlia del Diego arrencada a mitat 2015 amb Gerard Cuartero, Lúa Coderch, Luz Broto i Asbel Esteve, continua amb la vídeoinstal.lació de Daniel Jacoby. #lopatitancat és un cicle d’exposicions que s’il·lumina quan Lo Pati tanca les seues portes i cerca reflexionar sobre la necessitat contemporània d’estar present a totes hores, aquella que induix un centre d’art a crear projectes que li permeten eixamplar la seua visibilitat, que porta els artistes a promocionar contínuament lo seu treball, que mou los ciutadans a projectar tothora una imatge construïda d’ells mateixos en lo món global.

Jacoby, nascut a Perú, format a Barcelona i resident a Holanda, cerca desmarcar-se intencionadament de #lopatitancat mitjançant una reivindicació silent que aposta per no compartir la reflexió del cicle al voltant de les esferes de visibilitat en l’era de la mobilitat, la connectivitat, la simultaneïtat i l’omnipresència. En lo seu lloc planteja un gest subversiu que s’empara en la figura de l’idiota, en lo sentit que la descriu l’artista i teòric alemany Hans-Christian Dany ("We'll be rich tonight"). D’acord amb esta, la millor manera de fer front a una realitat que no es desitja secundar és ignorar-la, negar-li la cobertura i exercir, com a tota reacció, la seua incomunicació entesa com una arma mordaç contra el sistema que la sustenta: un recurs que té la finalitat última de no facilitar l’evolució i la regeneració progressiva de l’ordre establert; ans al contrari, que perseguix contribuir a provocar-ne el col·lapse per possibilitar el ressorgiment d’alguna cosa veritablement nova. Fidel a este marc teòric, Jacoby opta per no dixar-se afectar pel discurs del cicle i presenta a l’espai expositiu una mostra de les seues actuals recerques que, en este cas, prenen la forma de la narració cíclica d’una història de proximitat que li va succeir una nit prop de Sapporo i que fa referència a un malentès al voltant d’uns fruits similars a les nespres, les biwes.

La vídeoinstal.lació s'inaugurarà el dissabte 19 de març a les 20:00h. L'horari de #lopatitancat és de dilluns a domenge de 20 a 24h

Daniel Jacoby (Lima, 1985) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i va continuar els seus estudis a la Städelschule de Frankfurt, baix la tutoroa de Simon Starling. Sol utilitzar la pel.lícula i el vídeo per a donar narrativa a la diversitat de mitjans que es despleguen en la seua obra. Entre les seues exposicions recents destaquen les del EYE Film Institute (Amsterdam), Goethe Institut (Porto Alegre), Banff Centre (Alberta), Kunsthal Chalottenborg (Copenhague), Galerie Antoine Levi, (individual, París), Maisterravalbuena Galería (individual, Madrid), Palais de Tokyo (París), Kunstverein Harburger Bahnhof (Hamburg), 1646 (individual, La Haya), Trafó (Budapest) i la XI Bienal de Cuenca (Ecuador). Jacoby ha estat resident a la Jan van Eyck Academie (Maastricht), Sasso (Suïssa), Casino Luxembourg (Luxemburg) i Tokyo Wonder Site (Tokio), a més de numerosos premis i beques a Espanya i Holanda. També ha publicat libres amb editorials com Mousse Publishing (Milà), Save As… Publications (Barcelona) i Cru (Barcelona), i és coeditor de Texto.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari Nadal 2023, Lo Pati tancarà els següents dies:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2023. 1, 5 i 6 de gener de 2024.
La resta de dies seguirà amb l'horari: De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h a 14:00h

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024