Buscador
Lo Pati
Cinema al Pati: Tchindas
Arxiu

Cinema al Pati: Tchindas

Coorganitzat amb LGTeBre, projecció de Tchindas i cinefòrum amb lo director

Dissabte 9 d'abril de 2016

Lo Pati - Centre d'Art


Un dels documentals més poètics sobre la comunitat LGTB a Cap Verd, país natal de Césaria Evora -morta fa quatre anys i presència constant a la pel.lícula-, on una comunitat celebra el Carnaval i en fa tots los preparatius dies abans. Les ‘tchindas’, una comunitat de transsexuals que agafa el nom propi de Tchinda Andrade (una de les dones més estimades de l’illa de São Vicente, sobretot des que el 1998 va sortir de l’armari com a trans), organitzen, celebren i preparen una festivitat de la mà de tota la població: durant tot l’any hi regna la calma, però quan arriba el carnaval tota l’illa es posa a treballar conjuntament per crear alguna cosa bonica del no-res. La discriminació i el rebuig no hi tenen cabuda.

Codirigida pel cineasta Pablo García Pérez de Lara i l’escriptor Marc Serena, Tchindas retrata la deliciosa fotografia d’un dia festiu a São Vicente, la segona illa més poblada de Cap Verd i un dels pocs llocs de l’Àfrica on l’homosexualitat i la transsexualitat no estan penalitzades pel govern o la religió. Nominada als Premis Gaudí i premiada al Outfest de Los Ángeles entre molts altres festivals, tindrem la presentació i posterior cinefórum amb lo codirector.

“Hi haurà qui la consideri una proposta molt local, però dic jo que no hi ha res més universal que pertànyer a un minso tros de terra i sentir-se orgullós d'això”. (Toni Junyent, Transit, novembre 2015)

La projecció serà el dissabte 9 d'abril a les 20:00h i l'entrada de col.laboració és de 3€. 

 

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024