Buscador
Lo Pati
Strobe, IX Festival de Vídeo i Art Digital
Arxiu

Strobe, IX Festival de Vídeo i Art Digital

Novena edició de Strobe: riure #2 “incongruència” és una exposició, un programa online, una projecció de cinema, un taller i un espectacle humorístic.

del 24 de gener al 21 de març de 2015

Lo Pati - Centre d'Art


Iniciativa arrancada el 2005, la novena edició de Strobe seguix amb la segona entrega del projecte riure#, engegada l'any passat: una de les essències de l’humor és l’incongruent, la confluència en un mateix punt de dos idees o marcs de referència allunyats. La incongruència humorística llinda per un extrem amb la ironia (quan passat lo xoc inicial som capaços de reconciliar les dos idees i adonar-nos que no estaven tan allunyades) i per l’altre amb l’absurd (quan tot intent de reconciliació des de la racionalitat se demostra inútil). Bergson sosté que "una situació és còmica quan pertany simultàniament a dos sèries totalment independents d’esdeveniments i és capaç de ser interpretada segons dos significats completament diferents, al mateix temps”.

La frustració d’expectatives juga un paper important en lo sentiment d’incongruència. Pascal afirma que “res fa riure a la gent tant com una disparitat sorprenent entre el que esperen i el que veuen". Davant una situació incongruent mos sentim durant uns moments, abans de ser rescatats per la riallada, víctimes d’un hàbil estafador, com si l’existència se’n rifés de les nostres expectatives més sòlides. Kant situa l’arrencada del riure en lo moment quan “una expectativa tensa es dissolt de sobte en lo no-res”.

En lo context de riure#2 Incongruència presentem una selecció d'obres d'artistes contemporanis que representen algunes d'aquestes línies de pensament, amb treballs de Marc Vives & David BestuéCarles Congost, Momu & No EsOriol Nogués, Pierrick Sorin i Zoraida Roselló. L’exposició es complementa amb un taller, un espectacle inaugural ("Ultrashow" de Miguel Noguera), un programa online i la projecció de "Murieron por encima de sus posibilidades" d'Isaki Lacuesta com a acte de clausura. Riure# és un projecte curat per Xavier Zambrano i Blai Mesa Rosés.

Consulteu aquí com aconseguir les entrades per a "Ultrashow"

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024