Buscador
Lo Pati
Projectes seleccionats XYZ 2015
Arxiu

Projectes seleccionats XYZ 2015

Lo jurat ha seleccionat quatre projectes, que ara se sotmetran a votació popular

5, 6 i 7 de juny

Amposta, La Ràpita


Un jurat format per Ignasi Aballí (artista), José Carlos Suárez (crític d’art i professor de la Universitat Rovira i Virgili) i Francesc Vidal (director del Parc Natural del Delta de l’Ebre) ha seleccionat los quatre projectes finalistes que opten a ser instal·lats al Trabucador, dissabte 4 de juliol. 

"Enmirallar", de Jordi Luengo (Tarragona, 1966) i Teresa Martín (Madrid, 1971). La proposta busca capturar el reflex de les dos mars (la mar oberta i la mar de la Badia dels Alfacs) com si dialoguessen, i que sigue el mateix paisatge qui es reconfigure i autoretrate a través dels seus propis reflexos. La idea no es reproduir una imatge estàtica sinó en evolució, mostrant com lo paisatge se modifica imperceptiblement. La seua proposta consistix en construir un marc ple d’espills mòbils instal·lat al mig del braç que done una visió fragmentada de la pròpia realitat paisatgística, variable en funció de la climatologia.

"Flags", de Miquel Garcia (Barcelona, 1975). L’artista vincula dos conceptes aparentment paradoxals: lo de conèixer un lloc sense necessitat d’anar-hi, a través de la seua representació a Internet; i el del simbolisme que conté l’objecte de la bandera com a representació d’un estat o una nació. La seua proposta implica crear 41 banderes de tela impresa amb 41 cels diferents extrets de les fotografies que del Trabucador circulen per Internet.

"Cuida'm", de Beatriz Minguez (Barcelona, 1982). L’artista proposa instal·lar un rètol amb la frase “Cuida’m Sóc fràgil i tenaç”. La seua idea és donar veu a la mateixa natura i fer reflexionar als turistes i visitants sobre la seua relació amb l’entorn.

"123 metres d'amplada", de Iñaki Alvárez (Vic, 1975) i Carme Torrent (Mataró 1971). La instal·lació d’una escultura invisible, immaterial, que es fa visible i explícita a través d'un dispositiu de “realitat augmentada”. Així, a partir d’unes coordenades del GPS amb un telèfon intel·ligent o una tablet, se faran visibles dades o informació que a simple vista són invisibles.

Lo cap de setmana del 5, 6 i 7 de juny, los quatre projectes se sotmetran a votació popular, simultàniament a Amposta (Lo Pati) i La Ràpita (Església Nova), i un sistema de votació online a través de la web XYZ que s'activarà dilluns dia 1 de juny. 

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024