Buscador
Lo Pati
Manel Margalef: sub-versió
Arxiu

Manel Margalef: sub-versió

L'artista ampostí presenta la seua primera exposició de gran format a Terres de l'Ebre

del 3 d'octubre al 9 de gener

Lo Pati - Centre d'Art


Manel Margalef (Amposta, 1963) és potser l'artista de Terres de l'Ebre amb més reconeixement i trajectòria. Coetani i company de Carles Guerra, ha estat implicat en moltes de les iniciatives culturals del territori, algunes sorgides des de l'Espai d'Arts Visuals quan encara no era Lo Pati: actualment és director de la BIAM - Biennal d'Art Ciutat d'Amposta -on va guanyar el primer premi en la segona edició, el 1991-, artista i professor a l’Escola d’Art de Tarragona i professor associat al departament de Pedagogia de la URV.

Llicenciat en Belles Arts i en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona i doctor en Belles Arts per la mateixa Universitat. Des dels seus inicis el 1990 ha exposat individual o col.lectivament en espais com Tinglado 2 o el Museu d’Art Modern de Tarragona; les galeries Cánem, Forvm, Fúcares o Senda; lo Museu d’Art de Girona, MAC Mataró o Reina Sofía; i ha estat present en diverses edicions d’ARCO, Art Forum Berlin o Arte Lisboa. Estretament vinculat a les nocions d’arquitectura i habitatge, lo seu treball té com a objectiu investigar a l’entorn de les nocions d’espai privat, deconstrucció i paisatge interior, on los conceptes d’identitat i memòria són utilitzats com a canals de comunicació entre el jo i l’arquitectura. Un projecte artístic que pren cos des de la paradoxa i la incertesa de com personalitzar l’existència i poder així auto-analitzar-se des de la perspectiva del seu propi espai.

En paraules de l'artista, "sub-versió es vol fer ressò de la interrogació contemporània actual que deriva cap a la recerca de “la casa”, d'aquest espai domèstic estanc on l'home habita des del conflicte. L’objectiu és intentar captar la recerca de la nostra pròpia identitat com a individus perduda en espais mutables, reflex d’una època sense ideologies ni objectius compartits. Avui més que mai el construir i habitar es manifesten des d'un posicionament subjectiu allunyat de la col·lectivitat, per la qual cosa aquest projecte vol ser, des de la distància, una reflexió sobre les mancances i conflictes que genera el nostre arquetip casa". 

"sub-versió" té molt en comú, en bona part, amb "En venta", l'exposició que va presentar a Tinglado 2 de Tarragona fa uns anys. En aquella ocasió, lo crític i comissari David G. Torres escribia, “frente a cuestiones tan actuales y acuciantes como las citadas (especulación, vivienda, estandarización, artificialidad, hábitat, lo doméstico...) la propuesta de Manel Margalef no cae en una crítica fácil (...), sino que más bien presenta cierta complejidad de los hechos, da los elementos, los presenta bajo una óptica que, más que deformada, busca subrayar o incidir en los ángulos extremos (...). Es una reflexión casi de carácter antropológico, como un estudio de campo, la constatación de unos hechos.”

L'exposició s'inaugurarà el dissabte 3 d'octubre a les 20:00 i estarà oberta fins lo 9 de gener de 2016.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024