Lúa Coderch, nova proposta del cicle #lopatitancat
"Fins que tingui sentit", segona exposició a l'aparador del Centre d'Art de les Terres de l'Ebre
L’espai expositiu Fora d’Hores, l'aparador creat al Centre d’Art Lo Pati d'Amposta per ser vist tots los dies de la setmana, inaugurarà el dissabte 3 d’octubre una nova proposta dins lo cicle Durant l’exposició el centre romandrà tancat. La instal·lació "Fins que tingui sentit" de Lúa Coderch consta d’un terminal telefònic instal·lat al lateral de l’aparador que, durant l’horari d’exposició, sona periòdicament i de forma imprevisible: si en aquell moment hi ha algú davant l’aparador i decidix respondre a la trucada i despenjar el telèfon, pot tenir una breu conversa amb algú a l’altra banda de la línia, o simplement escoltar. Durant l'horari, a més de les trucades, l’interior de l’aparador també s’activa i s’il·lumina, constituint en certa mesura un reclam.
Lúa Coderch (Perú, 1982) viu i treballa a Barcelona. És llicenciada en Belles Arts i màster en Produccions Artístiques i Recerca per la Universitat de Barcelona i es va formar també com a escultora a l'Escola Massana. Va obtenir la beca PAIR de la Fundació Suñol, la beca de creació artística de la Fundació Guasch-Coranty i la beca del CoNCA per a la recerca i la creació en àmbits artístics i de pensament, i ha estat artista resident a Smart Project Space (Amsterdam). Ha exposat individualment en espais com Fundació Suñol, l'Espai Cub de La Capella o l'Espai 13 de la Fundació Miró (Barcelona), la Capella de Sant Roc (Valls), EspaiDos (Terrassa) o les galeries Àngels (Barcelona) o Bacelos (Madrid), i recentment ha guanyat lo Premi Miquel Casablancas de Sant Andreu Contemporani.
#lopatitancat és una proposta a cura de la crítica d’art i comissària Cèlia del Diego, concebuda per a l’espai expositiu Fora d’hores de Lo Pati que s’il·lumina quan lo centre tanca les seues portes (tots los dies, de 20.00 a 24.00 hores), i pretén posar en qüestió la dicotomia entre els binomis obert-tancat, presència-absència, representació-autenticitat. Lo projecte cerca reflexionar sobre la necessitat d’estar present a totes hores, aquella que mou cada vegada més museus i centres d’art a crear un espai que amplie les seues hores de visibilitat, la que mou los artistes a promocionar contínuament lo seu treball, o la que mou els ciutadans a projectar en tot moment una imatge construïda d’ells mateixos en lo món global.
"Fins que tingui sentit" s'inaugurarà el proper dissabte 3 d'octubre i es podrà visitar tots los dies de la setmana, de dilluns a domenge, de 20:00 a 00:00.
Comparteix a