Buscador
Lo Pati
Cinema al Pati: Patuchas, el hombre de los mil limones
Arxiu

Cinema al Pati: Patuchas, el hombre de los mil limones

Lo Pati projecta la pel·lícula de l'ampostí Asbel Esteve, seleccionada al Festival de Cine Europeo de Sevilla

17 de gener de 2015

Lo Pati - Centre d'Art


L’artista i realitzador Asbel Esteve (Amposta, 1979) va ser seleccionat en la convocatòria Art Emergent 2012. La seua videoinstal·lació In Albis, produïda per Lo Pati, va ser seleccionada, en tant que curtmetratge, pel Festival de Cannes d’aquell any, a més de formar part de l'exposició "Panorama. Un recorregut per la creació audiovisual del territori", comissariada per Neus Miró en l'Arts Santa Mònica de Barcelona dins del Loop 2014.

Esteve ha passat l'últim any submergit en la concepció d'un documental sobre la figura del desaparegut Juan Antonio Castillo, àlies “El Patuchas” i popularment conegut com a Juan Antonio Canta, líder de la banda de pop Pabellón Psiquiátrico, activa entre 1986 i 1992. La pel·lícula és un retrat íntim i respectuós al voltant de la idea del reconeixement anhelat, del circ televisiu i els efectes de la fama transitòria, del mite de l'artista ofegat per l'èxit, que retrata el camí d’un jove artista cordovès fins a aconseguir un reconeixement que, quan arriba, no s’assembla massa al somiat. Un personatge desbordant que no va ser la típica joguina trencada, sinó un ser humà engolit per la societat de l'espectacle.

Lo documental se va estrenar el passat mes de novembre dins del SEFF - Festival de Cine Europeo de Sevilla, on va rebre el segon premi Imagenera, s’ha projectat al Festival Iberoamericano de Huelva i al REC - Festival Internacional de Cinema de Tarragona, i aquesta mateixa setmana al festival Dock of the Bay de DonostiaLo dissabte 17 de gener a les 20:00, Centre d’Art Lo Pati acull l’estrena al territori, amb la presència del director. Aquí podeu vere el trailer.

Lo mateix dissabte dia 17 a les 23:00h, l'equip de la pel·lícula ha programat una festa Patuchas al Llar (C/Jaume I, 37, Amposta), amb los djs Pablo Honey i byjota.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024