Buscador
Lo Pati
Marc Serra fa estada al Delta
Arxiu

Marc Serra fa estada al Delta

L’artista residirà tres setmanes a Balada treballant en 'Fora de camp', un projecte metafotogràfic sobre el paisatge.

del 26 de febrer al 16 de març

Residència d'artistes Baladre


L’obra de Marc Serra planteja una realitat amplificada, ja sigue pel dubte que inferix o a través de la proposició d’una hipòtesi que tracta de representar un fet paral·lel al qual coneixem o acceptem. L’apropament mental a un territori, sovint influenciat per la contaminació visual que mos porta a conformar-ne una imatge preconcebuda, és així un acte desproveït de neutralitat. Sembla mentida però quan ficcionem ho fem ja en base a una reconstrucció de fragments d’imatge que, com a un Frankenstein, composaran la nostra visió subjectiva i projectada d’un paisatge.

Lo paisatge imaginat, així com aquell fotogràfic, conviu en un diàleg representatiu amb lo paisatge físic, referencial, composant inevitablement unes variacions que són de fet nous paisatges. Fora de Camp és un projecte on a través de la metafotografia es busca significar el valor indicial i d’empremta que representa l’acte fotogràfic i fer-lo palès, conceptualment i formalment, a una col·lecció de fotografies de paisatge. Conjugant estos atributs del sistema fotogràfic amb la capacitat de l’home per generar imatges projectades (sense llum, només al seu cap), el projecte vincula la imatge fotogràfica del paisatge amb l’experiència tridimensional (lo referent), en una visita física de l'entorn que convivia originalment amb la imatge. L’exploració contextual del referent paisatgístic convertix a l’espectador, d'aquesta manera, en explorador del paisatge.

Les imatges flirtegen amb la idea de mostrar la invisibilitat, allò que queda fora d’enquadrament. La selecció rectangular de la imatge que representa la composició original apareix amb la luminància correcta, mentre que el pseudo "fora de camp" ho fa amb una luminància reduïda. Este efecte evoca lo que succeeix amb el software de potsproducció d'imatges Adobe Photoshop quan re-enquadrem digitalment una imatge amb l'eina de retallar. El resultat és Fora de camp, un treball fotogràfic que suggereix una nova versió d'enquadrament, com a símbol de les múltiples potencials composicions.

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024