Buscador
Lo Pati
Laura Marte en residència
Arxiu

Laura Marte en residència

L’artista genera un projecte sobre les coeteres del Delta: la seva estratègia, intervenció i memòria.

Octubre de 2013

Residència d'artistes Baladre


L’ajuntament de Deltebre té la intenció de posar en marxa un projecte de revalorització cultural i turística de les coeteres del seu terme municipal. Treballant en aquesta línia, el Centre d’Art Lo Pati ha fet una col·laboració puntual duent a terme  la residència artística de Laura Marte.

L’artista va estar a Baladre a final del passat mes d’octubre generant la base d’aquest treball: un recorregut i l’arxiu de les coeteres.  Durant els quatre dies que va ser-hi, va ubicar al mapa les coeteres amb els seus trets característics. A més, també va fomentar el seu ús a partir d’entrevistes a testimonis que van  utilitzar aquestes construccions.

En un principi, en el seu projecte ‘Coeteres de Deltebre: estratègia, intervenció i memòria’, Marte tenia pensat fer una intervenció artística en una coetera, però com que les característiques d’aquesta no estaven prou estipulades ni tenia prou informació, l’artista va optar per fer un arxiu visual i gràfic sobre la memòria  existent de l’ús d’aquestes construccions.

La informació recopilada es difondrà estratègicament en format digital a través de les pàgines web de Lo Pati i l’ajuntament de Deltebre, per a que les futures intervencions d’artistes tinguin una base des d’on treballar.


Laura Marte és artista visual i investigadora resident a Mallorca. Basa el seu treball artístic en el paisatge mitjançant l’apropiació i el simulacre. Ha mostrat els seus projectes a La Casa Encendida, el CCCB o a Can Prunera (Mallorca). Ha estat resident a Can Xalant, Experimentem amb l’Art (Barcelona), Sierra Centro de Arte (Huelva) i el Festival del arte de la tierra a Mèxic, i ha col·laborat en diferents projectes com Post in City o Camuflajes en el arte contemporáneo, entre d’altres.

Les coeteres existents al Delta de l’Ebre van ser construïdes a final dels anys 50 i van fer-ne ús fins al 1984.  La seva finalitat era la d’emmagatzemar coets que detonaven per reduir la calamarsa i transformar-la en pluja. Degut a la gran quantitat d’explosiu que contenien els coets, als anys 70 s’afegí al seu interior una caixa forta per tal de prevenir possibles robatoris. Les coeteres, ara en desús, formen part del paisatge del Delta enmig dels camps d’arròs, principalment per la seva particularitat tipologia arquitectònica.

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024